Wie we zijn | Diabeter

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Diabeter is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Diabeter, gespecialiseerd in de behandeling van type 1 diabetes

De missie van Diabeter: een toekomst zonder diabetescomplicaties 

Diabeter is hét behandelcentrum voor type 1 diabetes en mody diabetes. Wij geven niet alleen goede diabeteszorg, we zijn ook volop in beweging om onze type 1 diabeteszorg te blijven verbeteren! Wij werken aan een leven zonder diabetescomplicaties voor al onze patiënten. 

Gezonder leven met diabetes

Een zo laag mogelijk HbA1c en een goede TIR is belangrijk, want elke verbetering van de diabetesregeling betekent een kleinere kans op complicaties. De ruim 3000 mensen met type 1 diabetes die bij ons onder behandeling zijn, groeien gezonder op of leven gezonder. Dit betekent dat diabetescomplicaties zoveel mogelijk worden voorkomen.

Reviews van patiënten

We laten hier graag onze patiënten met type 1 diabetes zelf aan het woord

Of luister naar het verhaal van Sebastiaan:

Snelle groei: al meer dan 3000 patiënten

Diabeter is in 2006 opgericht door kinderartsen dr. Henk-Jan Aanstoot en dr. Henk Veeze, beiden afkomstig van het Erasmus Sophia Kinderziekenhuis en later het IJsselland Ziekenhuis. Zij vonden dat de diabeteszorg voor kinderen en jongeren beter moest. Deze kinderen en jongeren verdienen een toekomst zonder diabetescomplicaties! En dit vraagt om een zelfstandig gespecialiseerd centrum waar diabetes het enige aandachtspunt is. De behoefte aan zo’n centrum bleek ongekend groot. We hoopten zo’n vierhonderd kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes te kunnen behandelen. Inmiddels zijn dit al meer dan 3000 mensen met type 1 diabetes, verdeeld over de vestigingen in Rotterdam, Deventer, Eindhoven en Groningen.  Inmiddels behandelen we niet alleen kinderen, maar ook volwassenen. 

Ik wil meer informatie of een kennismakingsafspraak maken


Diabeter: anders door focus en vernieuwing

Zorg aan kinderen en volwassenen met type 1 diabetes verdient een gespecialiseerd behandelcentrum met een volledige focus op deze ziekte die zoveel impact op je leven heeft.  Alleen door focus kunnen we optimale diabeteszorg verlenen aan iedereen die bij ons onder behandeling is. Diabeter biedt niet alleen diabeteszorg, maar levert een actieve bijdrage aan het steeds beter maken van die zorg via reserch. We doen dit door actief bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek moet leiden naar een leven zonder diabetescomplicaties, met uiteraard de uiteindelijke wens tot volledige genezing van type 1 diabetes. 

Insulinepomp- en sensortechnologie

Per jaar komen er steeds meer insulinepompen en CGM-systemen op de markt. Wij volgen die ontwikkelingen op de voet en zijn groot voorstander van een brede toegankelijkheid van sensortechnologie voor iedereen met type 1 diabetes: #cgmforall. Samen met Sensorvergoeding.nl, Diabetesvereniging Nederland, Diabetes Fonds, JDRF Nederland, Diabetes+ en de Bas van de Goor Foundation spannen we ons in voor een bredere vergoeding hiervan. Bij het kiezen van welke behandeling het beste bij jou past, is het belangrijk om te weten welke doelen jij wilt behalen. Dit bespreek je met je behandeltteam. 

24 uur per dag bereikbaar voor spoed

Type 1 diabetes heb je altijd. Daarom kun je 24/7 direct en zonder tussenkomst van anderen een telefonisch consult krijgen via onze spoedlijn. Als er geen sprake is van spoed, kun je snel antwoord van ons krijgen met vragen over je diabetesregeling.  Dat kan onder andere op de volgende twee manieren:

  1. Door een upload te doen van je FGM, CGM, en/of pomp. Vink daarbij aan dat je per email contact wil. Je krijgt op werkdagen doorgaans dezelfde dag nog antwoord van je behandelteam.

  2. Door een mail te sturen naar je behandelteam.  Vermeld daarbij altijd je voor- en achternaam en geboortedatum en Diabeter-locatie. Ook dan krijg je doorgaans dezelfde dag nog antwoord.

Juist die laagdrempelige bereikbaarheid en het vaak contact kunnen hebben met je behandelteam, heeft een positief effect op het regelen van type 1 diabetes

Research naar diabetes

Iedereen met type 1 diabetes verdient optimale zorg. Juist hiervoor is Diabeter in 2006 ontstaan. Maar goede diabeteszorg bieden alleen is niet genoeg. Diabeter wil de zorg ook verbeteren. We willen dat iedereen met type 1 diabetes een leven zonder diabetescomplicaties tegemoet kan gaan. Als uiteindelijke doel wensen we dat type 1 diabetes te genezen is. Research is dan ook een buitengewoon belangrijk aandachtsgebied voor Diabeter. Hier vind je onze website over onderzoek naar type 1 diabetes

Educatie en regie

Diabeteszorg vereist heel veel handelingen en en werk per dag: iedereen met type 1 diabetes heeft 160 extra beslismomenten per dag. Het is een fulltime job naast je gewone leven. Type 1 diabetes is 95% zelfmanagement. Diabeter kan daarbij de educatie en regie leveren. We organiseren bijeenkomsten voor ouders, kinderen en ook speciale voorlichtingsbijeenkomsten voor de leerkrachten van onze patiënten. Bij Diabeter staat persoonlijk en intensief contact altijd voorop.
Bij Diabeter zijn de tussentijdse contacten per e-mail, via uploads en telefoon een zeer belangrijk onderdeel van onze diabeteszorg. Deze maken het mogelijk de diabetesregeling continue aan te passen en bij te stellen. 

Diabeter livestreams

Educatie is dus een belangrijk onderdeel van onze zorg. Daarom organiseren wij maandelijks een Diabeter Live uitzending, waarin we steeds een actueel onderwerp belichten. De kijker kan bovendien live vragen stellen aan een van de sprekers, steeds experts op het gebied van type 1 diabeteszorg. 

Via Facebook: Bekijk de uitzendingen hier

Via Youtube: Bekijk de uitzendingen hier

Zoals onze livestream over je persoonlijke afwegingen in de keuze voor een insulinepompsysteem:Awards:

Natuurlijk zijn we trots op de erkenning die we in Nederland maar ook in het buitenland krijgen.

World Economic Forum

 
Op 25 maart 2021 maakte het World Economic Forum bekend dat Diabeter een van de vier Global Innovation Hubs is voor innovatieve waardegedreven zorg. Daarmee ziet het World Economic Forum onze zorgverlening als voorbeeld voor zorgsystemen over de hele wereld! Meer hierover op: https://www.weforum.org/global.../global-innovation-hub

Patient Centricity Award 2018

PMEA Award 2018 Patient Centricity

Op 22 november 2018 werden we door PMEA (Pharmaceutical Market Excellence Award) uitgeroepen tot de winnaar in de categorie 'Patient centraal'.

Uit het jurycommentaar:
(zie ook dit korte fragment op Youtube):

“What you did was actually demonstrate that you really do get business about. Not just talking about it, but actually living it, and creating something that really does put the patient at the center. So you change the whole model of care, based around the patient. All the other submissions didn’t take that approach.”

ValueBased HealthCare prize 2017

In 2017 ontvingen we uit vele Europese inzendingen de Value-based Healthcare Prize voor onze patiëntgerichte, gespecialiseerde en uitkomstgerichte diabeteszorg.

Achmea Quality Award

Winnaar Achmea Quality Award: Diabeter
Daarnaast zijn we winnaar van de Achmea Quality Award in 2014 voor onze Therapiemail. Uit meer dan 85 inzendingen op het gebied van innovaties in de gezondheidszorg werden wij met een ruime meerderheid gekozen tot winnaar. "Met deze e-health toepassing is het Diabeter gelukt om de zorguitkomsten (HbA1c) voor de patiënt structureel te verbeteren”, zo vermeldt het juryrapport.


Ik wil meer informatie of een kennismakingsafspraak maken

Het diabetesteam van Diabeter, zorg aan kinderen met diabetes type 1