Ther@piemail

Ehealth in diabeteszorg: directe feedback op je glucosewaarden

Altijd je actuele glucosewaardes bij de hand

Oktober 2021: deze pagina wordt binnenkort geupdate zodra de Diabeter App in gebruik is.


Bij Diabeter kijken we op afstand mee naar je bloedglucosewaardesZo kunnen we je heel snel (bijna ‘real time’) diabeteszorg op maat bieden. Je kunt je glucosewaarden eenvoudig vanuit de glucosemeter of insulinepomp uploaden naar je eigen dossier bij Diabeter, via ons eigen systeem

Binnen een paar minuten ontvang je van ons een kleurenoverzicht in je mail (ther@piemail), dat laat zien hoe je glucosewaarden in de afgelopen weken waren. Rood betekent dat je waarden te hoog zijn, blauw staat voor te lage bloedsuikers en groene waarden zijn goed. Je ziet dus in één oogopslag hoe je ervoor staat!

Levert de uitkomst je vragen op, dan kun je dat direct aangeven. Je diabetesverpleegkundige komt dan binnen een werkdag terug op je vraag. Natuurlijk kun je ook bellen naar ons dagelijks telefonisch spreekuur. 

Ben je aangesloten bij Diabstore voor je diabetesmaterialen? Door de koppeling van ons dossier met Diabstore zorgen wij ervoor dat je altijd voldoende teststrips in je bezit hebt. 

Met de Therapiemail houden we samen de vinger aan de pols. Een door onze patiënten zeer gewaardeerd (en uniek!) onderdeel van onze diabeteszorg!

Therapiemail bij diabetes type 1: ehealth


Therapiemail van Diabeter: winnaar Achmea Quality Award 2014

Dat onze e-health toepassing voor diabeteszorg niet alleen door mensen met diabetes type 1 wordt gewaardeerd maar ook bij zorgverzekeraars opvalt, bleek in 2014 toen wij de met onze Therapiemail de Achmea Quality Award wonnen. Uit 85 inzendingen werden we met grote meerderheid gekozen tot de beste innovatie in de zorg!
Bekijk hier onze inzending als pdf:  Achmea Quality Award 2014, inzending Diabeter (874,2 KB)

Uit het juryrapport:
Diabeter, winnaar Achmea Quality Award 2014 "De jury is gecharmeerd van de directe feedback na een meting en het kort-cyclisch verbeteren. De patiënt krijgt betere diabeteszorg doordat zijn suikerspiegel constanter is, en het is minder belastend voor de patiënt en zijn familie doordat zij minder vaak controles hebben in de kliniek. Omdat het veelal jongere patiënten betreft leren ze 'spelenderwijs' verantwoordelijkheid en regie over hun ziekte te nemen." 


'Een geweldige ondersteuning voor diabetesregeling'

Elke twee weken zendt Renate, moeder van Naomi (5 jaar),  alle gegevens vanuit de insulinepomp naar Diabeter, waarna ze snel de rapportages met grafieken en adviezen retour krijgt: "Dat is een geweldige ondersteuning, waardoor wij de diabetes goed onder controle kunnen houden. Zo kan Naomi een vrijwel normaal leven leiden."

Directe feedback op je glucosewaardes na een upload

‘In één oogopslag zie je hoe het ervoor staat!’

Het is al een tijd geleden ingevoerd maar toch wil ik nog even aangeven hoe blij wij zijn met de kleurrijke overzichten van de upload van de bloedsuikermeter. In één oogopslag zie je hoe het ervoor staat. Vandaag heb ik zo`n overzicht aan een docent op school laten zien, met een beetje uitleg (elk cijfer is een prik, groen is goed en alle andere kleuren vragen om een actie…) was het voor hem snel duidelijk hoe grillig diabetes kan zijn en dat dit het dagelijks functioneren behoorlijk beïnvloedt zowel lichamelijk als geestelijk (en dus ook de leerprestaties). Iets wat ik voorheen in gesprekken niet goed uit kon leggen. Nogmaals dank hiervoor!

– Ellian Adang (moeder van Luuk Adang)