Glucosedata delen

Hoe deel ik mijn glucosedata met mijn behandelteam?

De gegevens vanuit je je insulinepomp, glucosesensor of AID kun je gemakkelijk zelf inzien via de software van de leverancier van je pomp, sensor of AID.

Als de juiste gegevens gekoppeld zijn aan je dossier bij Diabeter, kan je behandelteam je optimaal begeleiden. Maar bovendien komen je gegevens ook automatisch door naar de Diabeter app. Daarin krijg je gemakkelijk een kleurenoverzicht van je bloedglucosewaardes van de laatste twee weken (de heatmap), Door je data te delen kunnen wij je tevens beter adviseren op basis van patronen of trends in je glucosewaardes en je behandeling beter afstemmen op je persoonlijke situatie. 

We geven je hieronder graag per systeem meer informatie over hoe je de gegevens kunt delen met je behandelteam bij Diabeter. 


Libre View 

Libre View is een programma van Abbott, de leverancier van de FreeStyle Libre sensor. Met Libre View kun je je glucosedata uit je Libre digitaal inzien en delen met je behandelteam. 
Hier staat uitgelegd op de website van FreeStyle Libre wat je moet doen om Libre View te gaan gebruiken: Libre View

Er zijn twee manieren om je gegevens te delen met je behandelteam

  1. In je eigen Libre View account kun je het praktijk-id nummer invullen bij 'delen gegevens'. Dit nummer is het nummer van Diabeter en dit krijg je van je behandelteam. 

  2. Je behandelteam kan je uitnodigen via een link vanuit het Diabeter-account in LibreView. Je krijgt dan de uitnodiging per mail van ons. Volg de stappen daarin. 

     


Glooko

Glooko is een platform waar diverse devices (AID, pompen en/of sensoren) van onder andere Omnipod, Dexcom, Tandem en Ypsopump op uitgelezen kunnen worden. Klik hier voor de volledige lijst op de website van Glooko.

Er zijn twee manieren om je gegevens te delen met je behandelteam:

  1. Op de website van Glooko, terwijl je ingelogd bent in je account van Glooko: Hoe kan ik ProConnect-en met mijn zorgverlener? – Glooko | Helpcentrum
  2. Via de Glooko app 

Je hebt de ProConnect-code nodig van Diabeter. Die krijg je via je behandelteam. 

Heb je nog vragen, stuur dan een berichtje aan de supportafdeling van Glooko. Dat kan per mail, telefoon of online formulier. 
 


Carelink 

Carelink is het uitleesprogramma van Medtronic waarmee je je gegevens kunt inzien en delen met je behandelteam. 

Bij het gebruik van Carelink worden de gegevens over gemeten glucosewaardes verder getransporteerd naar je dossier bij Diabeter, waarna je je glucosewaarden en instellingen van de afgelopen twee weken kunt inzien.
Alle informatie kun je hier vinden op de website van Medtronic.
 Waarom krijg ik mijn gegevens niet te zien in mijn dossier?

Het kan zijn dat je een ander platform voor het delen van je gegevens gebruikt dan de programma's die met het Diabeter-dossier koppelbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Clarity, Yourloops, Nightscout, en de platforms voor open source systemen. 

Clarity:
Clarity is het platform van Dexcom. Gebruik je Clarity, koppel hem dan aan Glooko voor het delen van de gegevens met je behandelteam en voor het inzicht van je gegevens in je Diabeter app. Hier lees je hoe je dat doet

CamAPS:
Om de gegevens te delen met je behandelteam, koppel je je account in de app van CamAPS aan Glooko. Hier lees je hoe je dat doet.

Yourloops:
Je behandelteam stuurt je een uitnodiging waarmee je de koppeling tot stand kunt brengen. Neem hierover contact op met je behandelteam. Je gegevens zijn daarna wel inzichtelijk voor je behandelteam, maar niet zichtbaar in je Diabeter-dossier. 

Voor de andere systemen adviseren we je contact op te nemen met je behandelteam. Je diabetesverpleegkundige is er om je te helpen. 

 


Gerelateerde onderwerpen:

- Diabeter app al je diabetesgegevens bij elkaar

- Diabetestechnologie kiezen: onze keuzehulp

Diabetestechnologie kiezen: webinars