Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen hebben wij hier voor je verzameld. Staat het antwoord op je vraag hier niet bij? Stuur ons gerust een bericht of bel ons via tel. 088-2807277. Onze doktersassistentes staan u graag te woord!

Praktisch: 

Hoe vraag ik een reisverklaring aan?

Als je op reis gaat is het voor de douane belangrijk om een reisverklaring te hebben van je diabetesbehandelaar. Als je bij ons onder behandeling bent, kun je daarvoor onze handige aanvraagformulier gebruiken: Reisverklaring aanvragen


Rijbewijs: hoe krijg ik de medische verklaring voor de aanvraag of verlenging?

We hebben de verschillende stappen bij het CBR voor het aanvragen of verlengen van je rijbewijs hier op een rijtje gezet: Rijbewijs aanvragen met type 1 diabetes. 


Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekering? 

Elk jaar sluiten wij met alle zorgverzekeraars contracten af voor vergoeding van de zorg die wij leveren aan hun verzekerden. De zorg die je bij Diabeter krijgt is dus verzekerde zorg. Hier kun je er meer over lezen: zorgverzekeringen en vergoedingen 2024.


Hebben jullie een telefonisch spreekuur?

Ja, alle locaties hebben van maandag t/m vrjidag van 11.00 tot 12.00 uur een telefonisch spreekuur. Hierin kun je je niet-urgente medische vragen stellen aan een van onze diabetesverpleegkundigen.
Tel. 088 280 7277 (voor Groningen: 088 2807200). Volg het menu. Hier lees je er meer over: Telefonisch spreekuur


Medische spoedlijn

Voor urgente medische vragen is er 24 uur per dag, 7 dagen per week onze spoedlijn. Je krijgt direct een van onze zorgverleners aan de lijn. 

Tel. 088-2807277, optie 1 in het menu  (voor Groningen tel. 088-2807200).

Alle info over de spoedlijn vind je hierPomp- en sensortechnologie

Ik ben de inloggegevens van mijn insulinepompsysteem kwijt, wat kan ik doen? 

Voor Medtronic systemen:

Bewaar de inloggegevens van je insulinepompsysteem zorgvuldig. Ga je het resetten? Geef ons dan het wachtwoord door, anders kunnen we je gegevens niet meer inzien.

Voor Libre View, Glooko, Clarity

Het is belangrijk altijd de koppelcode in te vullen. Doe je dat niet dan krijgen wij de nieuwe data niet meer door. Dus als je een nieuw account aanmaakt en vergeet een koppelcode in te voeren zien wij niets.  


Medisch

Wat is jullie advies over de griepprik?

Lees het hier: Griepprik en type 1 diabetes