Verzekerde zorg

Verzekerde diabeteszorg 

Diabeter levert medische zorg die vanuit de basisverzekering volledig vergoed wordt door alle zorgverzekeraars. Je hebt alleen een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.
Diabeter is geen commerciële privé-kliniek en heeft een structuur als een ziekenhuis.

Lees ook ons nieuwsbericht: vergoedingen van onze diabeteszorg in 2020

Diabeter wordt vergoed door alle zorgverzekeraars

Diabeter heeft contracten met alle zorgverzekeraars

Voor 2019 hebben wij met alle grote en kleinere zorgverzekeraars een contract afgesloten voor de levering van diabeteszorg. Wij brengen de kosten van de behandeling van jou of je kind rechtstreeks in rekening bij je zorgverzekeraar. Je krijgt dus geen rekening thuis. Mocht je de prijzen willen zien dan kan dat via deze bladzijde.

Welke zorgverzekering?

Elk jaar in november bepalen zorgverzekeraars hun premie en de omvang en inhoud van hun verzekeringspolissen. Let goed op welke voor- en nadelen er zijn voor jou of je gezin. Meer informatie over zorgverzekeringen kunt u vinden op de website van de NPCF . De Diabetesvereniging Nederland heeft op het gebied van diabetes en zorgverzekeringen veel onderzocht. 

Lees ook:

Eigen risico

Via de basisverzekering heeft elke verzekerde een verplicht eigen risico van € 385,-- in 2019. Je zorgverzekeraar brengt dit bij je in rekening. Het eigen risico geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar

Een afspraak afzeggen / no show

Indien je een afspraak niet of niet tijdig afzegt (tenminste 24 uur van te voren en zaterdagen / zondagen / feestdagen niet meegerekend), brengen wij je daarvoor rechtstreeks kosten in rekening. Dit bedraagt het door het Ministerie van VWS daarvoor aangegeven tarief van € 45,– per keer. Dit bedrag kun je niet bij je zorgverzekeraar declareren.