Aanmelden

Aanmelding / een vraag stellen over onze mogelijkheden

Interesse in type 1 diabeteszorg van Diabeter

Ben je nog niet onder behandeling bij Diabeter en wil je meer weten over de mogelijkheden die Diabeter je kan bieden? Stel hier je vraag aan Grada Weggeman of Katja Zuur. Zij zijn er voor al je vragen over onze gespecialiseerde type 1 diabeteszorg, die vergoed wordt door alle zorgverzekeraars. Let op: we kennen een wachtlijst.

Ik wil meer informatie over de behandelmogelijkheden die Diabeter mij kan bieden.


  •  

    Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Diabeter is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

    Veelgestelde vragen: 

    Kennen jullie een wachtlijst?

    Ja wij kennen een wachtlijst, maar allereerst: wachttijden gelden niet voor patiënten die de diagnose net hebben gekregen en zijn doorverwezen door huisartsen of ziekenhuizen.
    Voor als je elders al zorg hebt geldt het volgende.

    We krijgen veel aanvragen van mensen die voor hun zorg willen overstappen naar Diabeter. Op dit moment (2024) hanteren we daardoor een wachtlijst voor mensen die al elders onder behandeling zijn en die de overstap naar Diabeter willen maken. De wachttijd verschilt per locatie en leeftijdsgroep. Hieronder vind je de actuele stand van zaken. Bijgewerkt 23 juli 2024.

    Wachttijden Diabeter-locaties voor patiënten die elders onder behandeling zijn *)
    Locatie wachttijd interne geneeskunde wachttijd kindergeneeskunde
    Rotterdam 240 dagen 240 dagen
    Eindhoven 175 dagen 150 dagen
    Deventer 180 dagen 60 dagen
    Groningen 180 dagen 60 dagen

     

     

     

     

     

    *)Onvoorziene omstandigheden als ziekte en zwangerschapsverlof van onze zorgmedewerkers kunnen uiteindelijk een langere wachttijd opleveren.

    Je kunt wel je interesse voor onze diabeteszorg hier aangeven. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst, behalve als er medisch gezien dus een reden is om je snel te behandelen. Naar het aanmeldformulier.  Besluit je naar ons over te stappen, vraag dan pas na overleg met ons een verwijsbrief op bij je huidige behandelaar. Vanwege de mogelijke wachttijden kan het namelijk niet raadzaam zijn om het contact met je huidige behandelaar al af te sluiten.

    Soms zien wij en/of je verwijzend arts medische redenen om je sneller te zien.

    Wie behandelen jullie? 

    Wij behandelen mensen met type 1 diabetes en Mody diabetes in alle leeftijden, dus zowel kinderen als volwassenen. We behandelen geen mensen met type 2 diabetes. 

    Ik woon niet in de buurt van een van jullie vier diabetescentra. Kan ik dan toch onder behandeling komen bij jullie?

    Ja, dat kan zeker. Tweederde van de patiënten van Diabeter komt van buiten de regio: van Texel tot Vlissingen en van Leeuwarden tot Maastricht. Ze zijn vaak al jaren bij ons. De laatste jaren zien we bovendien dat steeds meer mensen uit regio's als Zeeland, Noord-Holland en Den Haag de overstap naar Diabeter maken. Na een kennismakingsgesprek met Grada of Katja heb je goed in beeld of onze zorg je de reis een aantal malen per jaar waard is!  Overigens kan een deel van onze consulten plaatsvinden via beeldbellen, afhankelijk van je situatie.

    Waar is jullie vestiging in Schiphol gebleven?

    Diabeter Schiphol is opgegaan in de nieuwe type 1 diabeteszorgverlener Diabeter Centrum Amsterdam. Deze is opgericht in samenwerking met Amsterdam UMC. Heb je interesse in de mogelijkheden die Diabeter Centrum Amsterdam kan bieden, ga dan naar hun website: Diabeter Centrum Amsterdam. 

    Ik heb een insulinepomp en glucosesensor die ik mee wil nemen naar Diabeter. Kan dat?

    Daarover kan Katja of Grada je informeren. 

    Wordt jullie zorg vergoed door mijn zorgverzekeraar?

    Ja, wij leveren verzekerde zorg en hebben contracten met alle zorgverzekeraars. We brengen de kosten voor jou of je kind dus rechtstreeks in rekening bij je zorgverzekeraar. 

    Wat als ik als patiënt een acuut probleem heb in de avond, nacht of weekend?

    Via onze spoedlijn kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week rechtstreeks een in diabetes type 1 gespecialiseerde zorgverlener van Diabeter bereiken voor acute vragen in noodsituaties. Hierbij is van belang dat je een aantal gegevens vooraf goed verzamelt. We hebben binnen deze website een speciale pagina ingericht voor spoedgevallen, met alle 

    In geval van levensbedreigende situaties bel je uiteraard eerst 112.

    En wat als een opname in een ziekenhuis noodzakelijk is?

    Ziekenhuisopnamen zijn bij onze patiënten zelden noodzakelijk. Dit heeft te maken met uitgebreide instructies en voorlichting over diabetes aan jou, onze 24-uurs bereikbaarheid van onze zorgverleners en het feit dat de meeste behandelingen (zelfs met beter resultaat!) poliklinisch kunnen worden uitgevoerd. Per jaar moet slechts ca. 3% van onze patiënten vanwege hun diabetes in een ziekenhuis worden opgenomen. Dat is een zeer laag getal vergeleken met het landelijke gemiddelde.

    Bij een eventuele noodzakelijke opname kan dit (al of niet met spoed) in elk ziekenhuis via een normale verwijzing plaatsvinden. Wij regelen dit voor je. Met het ErasmusMC/Sophia Kinderziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel hebben wij speciale afspraken voor bijvoorbeeld bijzondere, complexe situaties. Ook met de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn/Zutphen, het UMCG in Groningen en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven hebben we speciale afspraken als er ziekenhuisopnames nodig zijn. 

    En als er onderzoeken nodig zijn?

    Diabetesgerelateerd labonderzoek (bloed prikken en urine) vinden, wanneer daar aanleiding voor is, bij Diabeter plaats op het moment dat je een afspraak hebt. Je hoeft er dus niet apart voor te komen. Je bepaling van HbA1c-waarde gebeurt via een vingerprik en is na 6 minuten al bekend, dus nog tijdens je tijdens je polibezoek. Voor oogcontroles werken we met fundusfotografie, meer informatie vind je hier: .


    Toelichting mogelijkheden

    Kennismakingsgesprek bij behandeling elders

    Je kind is of jij bent elders onder behandeling voor type 1 diabetes. Wil je meer weten wat Diabeter kan betekenen? Dan bieden wij je de mogelijkheid tot een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor zowel kinderen en volwassenen houdt een kennismaking een gesprek in met Grada Weggeman of Katja Zuur, onze patientcommunicatie-adviseurs. Je hebt voor een kennismakingsgesprek geen verwijzing nodig. Als je uiteindelijk besluit de overstap naar Diabeter te maken, gaat  je behandeling bij je huidige team door totdat je je eerste afspraak bij Diabeter gehad hebt. 

    Second opinion over je diabetes 

    Je bent elders onder behandeling, maar zou graag van ons een advies krijgen over een bepaald probleem dat maar niet opgelost wordt. Op verzoek van je behandelaar kunnen wij je dan een second opinion advies geven. In een kort traject proberen we een vooraf vastgesteld doel te bereiken of proberen we een probleem op te lossen. Hierbij blijft het hoofdbehandelaarschap bij de huidige behandelaar liggen. behalve bij een second opinion, waar je voor een specifieke vraag bij ons terecht kunt. 

    Overname van behandeling van diabetes

    Je wilt graag dat de behandeling van diabetes van je kind of jezelf geheel wordt overgenomen door Diabeter? Neem contact op met Grada of Katja. Indien je besluit naar Diabeter over te stappen, hebben wij een verwijsbrief nodig van je huisarts of medisch specialist. Je behandeling bij je huidige diabetesteam stopt dan.


    Wij begrijpen dat een overstap naar een andere zorgverlener niet iets is dat je zo maar onderneemt, maar wij kunnen uit ervaring zeggen dat het loont om je te oriënteren in wat er aan diabeteszorg nog meer mogelijk is dan je nu misschien gewend bent. Katja of Grada kunnen je verder adviseren.

    Wat de aanleiding van je wens ook is, je kunt telefonisch of via bovenstaand formulier je interesse aangeven waarna Katja of Grada contact met je opnemen.

    Na onderzoek spreken we samen de behandeldoelen af en hoe we die gaan behalen.

    Naar het aanmeldformulier