Aanmelden

Aanmelding / een vraag stellen

In contact komen met Diabeter, diabeteszorg Wil je meer weten over de mogelijkheden die Diabeter je kan bieden? Stel hier je vraag aan Wietske Wits. Zij is er voor al je vragen over onze gespecialiseerde type 1 diabeteszorg, die vergoed wordt door alle zorgverzekeraars.

Ik wil meer informatie over de behandelmogelijkheden die Diabeter mij kan bieden.


 •  

  Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Diabeter is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

  Veelgestelde vragen: 

  Welke leeftijd moet ik hebben om me aan te kunnen melden?

  Wij behandelen alle leeftijden. Diabeter is in 2006 begonnen als diabetescentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar. Inmiddels behandelen we ook volwassenen met diabetes type 1 en kennen we geen beperkingen meer boven de 25 jaar. 

  Kennen jullie een wachtlijst?

  Ja. We krijgen veel aanvragen van mensen die voor hun zorg willen overstappen naar Diabeter. Op dit moment (zomer 2020) hanteren we daardoor een wachtlijst voor mensen die al elders onder behandeling zijn en die de overstap naar Diabeter willen maken. De wachttijd verschilt per locatie maar bedraagt in ieder geval drie maanden, medische uitzonderingen daar gelaten. Je kunt wel je interesse voor onze diabeteszorg hier aangeven: Naar het aanmeldformulier.  De datum van binnenkomst van je verwijsbrief is dan leidend voor de uiteindelijke eerste definitieve afspraak. Tenzij wij of je verwijzend arts medische redenen zien om je sneller te zien. Dit geldt niet voor patiënten die de diagnose net hebben gekregen en zijn doorverwezen door huisartsen of ziekenhuizen. 

  Let op: wachtlijst Diabeter Rotterdam (nieuwsbericht 17 september 2019).

  Ik woon niet in de buurt van een van jullie vijf diabetescentra. Kan ik dan toch onder behandeling komen bij jullie?

  Ja, dat kan zeker. Tweederde van de patiënten van Diabeter komt van buiten de regio: van Texel tot Vlissingen en van Leeuwarden tot Maastricht. Ze zijn vaak al jaren bij ons. De laatste jaren zien we bovendien dat steeds meer mensen uit regio's als Zeeland, Noord-Holland en Den Haag de overstap naar Diabeter maken. De afstand kunnen we niet korter voor je maken, de zorg hopelijk wel. Na een kennismakingsgesprek met Wietske en/of een van onze artsen heb je goed in beeld of onze zorg je de reis 4x per jaar waard is!

  Ik heb een insulinepomp en glucosesensor die ik mee wil nemen naar Diabeter. Kan dat?

  We hebben alle informatie voor je opgeschreven op deze pagina: Mag mijn pomp en sensor mee naar Diabeter? 

  Wordt jullie zorg vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  Ja, wij leveren verzekerde zorg en hebben contracten met alle zorgverzekeraars. We brengen de kosten voor jou of je kind dus rechtstreeks in rekening bij je zorgverzekeraar. 


  Toelichting mogelijkheden

  Kennismakingsgesprek bij behandeling elders

  Je kind is of jij bent elders onder behandeling voor type 1 diabetes. Wil je meer weten wat Diabeter kan betekenen? Dan bieden wij je de mogelijkheid tot een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor kinderen houdt een kennismaking een gesprek in met een van onze kinderartsen, waarin je kunt kennismaken met ons en onze behandelwijze. Voor volwassenen, interne geneeskunde, staat Wietske Wits je graag te woord. Je hebt voor een kennismakingsgesprek geen verwijzing nodig. 

  Second opinion over je diabetes (ofwel suikerziekte)

  Je bent elders onder behandeling, maar zou graag van ons een advies krijgen over een bepaald probleem dat maar niet opgelost wordt. In overleg met je behandelaar kunnen wij je dan een second opinion advies geven. In een kort traject proberen we een vooraf vastgesteld doel te bereiken of proberen we een probleem op te lossen. Hierbij blijft het hoofdbehandelaarschap bij de huidige behandelaar liggen.

  Overname van behandeling van diabetes

  Je wilt graag dat de behandeling van diabetes van je kind of jezelf geheel wordt overgenomen door Diabeter? Neem contact op met Wietske. Indien je besluit naar Diabeter over te stappen, hebben wij een verwijsbrief nodig van je huisarts of medisch specialist.


  Wij begrijpen dat een overstap naar een andere zorgverlener niet iets is dat je zo maar onderneemt, maar wij kunnen uit ervaring zeggen dat het loont om je te oriënteren in wat er aan diabeteszorg nog meer mogelijk is dan je nu misschien gewend bent. Wietske Wits kan je verder adviseren.

  Wat de aanleiding van je wens ook is, je kunt telefonisch of via bovenstaand formulier een afspraak maken. 

  Na onderzoek spreken we samen de behandeldoelen af en hoe we die gaan behalen.

  Naar het aanmeldformulier