Telefonisch spreekuur

Altijd bereikbaar voor al je vragen

Heb je wel een vraag maar is die niet acuut? Bel dan tijdens de telefonische spreekuren. Dan kun je met onze diabetesverpleegkundigen overleggen over je glucosewaarden, je pompstanden, uploads van de meter of pomp. Ook kun je een mail sturen. Je krijgt dan doorgaans binnen twee werkdagen antwoord.

Voor alle locaties geldt:

Telefonisch spreekuur 

Tel. 088-280 7277
maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur 

Om het telefonisch spreekuur zo goed mogelijk te benutten wijzen we je graag op een aantal punten:

  • Voor dringende medische vragen over je diabetes type 1 kun je 24 uur per dag, zeven dag per week onze spoedlijn bellen. Je krijgt dan direct een van onze medisch specialisten of diabetesverpleegkundigen aan de lijn die gespecialiseerd zijn in type 1 diabetes.
  • Het verpleegkundig telefonisch spreekuur is er niet voor het maken van afspraken, daarvoor kun je contact opnemen met de receptie.
  • Als je vragen hebt over de bloedsuikers of je dosering verzoeken we je eerst een upload van de gegevens uit je sensor te doen.
  • Je krijgt niet je vaste diabetesverpleegkundige aan de telefoon, maar degene die daarvoor ingepland staat. Deze collega-diabetesverpleegkundige kan je dossier bij Diabeter raadplegen en kan een passend advies geven.
  • Voor ouders geldt dat hun kinderen van 18 jaar en ouder zelf moeten bellen naar het telefonisch spreekuur.

Een mail sturen naar je eigen behandelteam is ook mogelijk. Je krijgt doorgaans binnen twee werkdagen antwoord.

Let op: zowel het telefonisch spreekuur als onze spoedlijn zijn alleen bestemd voor patiënten van Diabeter.