Cliëntenraad | Diabeter

Cliëntenraad Diabeter

31 mei 2024: Vacature lid Clientenraad. Lees hier verder

 

De beste type 1 diabeteszorg, goede informatie en een respectvolle behandeling voor jong en oud met diabetes. Dat is wat wij als cliëntenraad van Diabeter willen. 

Als cliëntenraad van Diabeter komen wij op voor de belangen van kinderen, jongeren, ouders en volwassen patiënten van Diabeter. Wij willen waken voor goede diabeteszorg, goede informatie en een respectvolle behandeling voor jong en oud. De Cliëntenraad heeft een wettelijk recht om Diabeter gevraagd en ongevraagd te adviseren over zaken die belangrijk zijn voor patiënten. We hebben 4 keer per jaar een vergadering en overleggen regelmatig met elkaar en met de directie en medewerkers van Diabeter. 

Wat doet de cliëntenraad?

Jaarverslag 2021 cliëntenraad
Jaargesprekken en de inhoud daarvan, patiënttevredenheidsonderzoek en de 'no show' bij afspraken: het waren onderwerpen waar de cliëntenraad zich in 2021 onder andere mee bezig hield en advies over gaf.
Een compleet verslag van de cliëntenraad (170,5 KB) zelf over het jaar 2021 vind je hier. 

De cliëntenraad heeft een wettelijk recht om Diabeter gevraagd en ongevraagd te adviseren over zaken die belangrijk zijn voor alle patiënten.  We houden jouw belangen goed in de gaten. We overleggen regelmatig met elkaar en met de directie en medewerkers van Diabeter.

Onze speciale aandacht gaat uit naar nieuwe vormen van communicatie met patiënten zoals cloud care en nieuwe technieken/ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in wat jullie van Diabeter vinden. Samen met Diabeter organiseren we jaarlijks een enquête om de patiënttevredenheid te meten. De uitkomsten hiervan bieden ons belangrijke informatie om ons werk steeds beter te doen. 

Wie zitten er in de cliëntenraad?

Cliëntenraad Diabeter

De cliëntenraad van Diabeter bestaat uit patiënten en ouders van patiënten van verschillende locaties. De cliëntenraad bestaat per 1 januari 2020 uit de volgende leden:

 1. Louis van Dijk 
  “Ik ben 50 jaar en sinds 2016 lid van de cliëntenraad van Diabeter. Zowel mijn dochter als ikzelf hebben type 1 diabetes. In ons dagelijks leven speelt diabetes dus een grote rol. Maar gelukkig vinden we bij Diabeter bijna altijd de juiste zorg en een goed advies. Maar we houden elkaar ook scherp door het geven en ontvangen van feedback. De cliëntenraad doet dat voor alle cliënten geven en ontvangen van feedback. Leren van elkaar in onze snel veranderende gezondheidszorg. Dat is waar ik mij hard voor maak.”

 2. Doeschka Motmans
  "De reden voor mij om deel te nemen in de cliëntenraad van Diabeter is om mijn persoonlijke, dan wel beroepsmatige expertise en ervaring  met type 1 diabetes in te zetten. Met als doel Diabeter te challengen en te ondersteunen om continue de beste behandeling te blijven uitvoeren voor zoveel mogelijk kinderen en volwassenen met type 1 diabetes. Dit wil ik graag doen door hier op een planmatige manier samen met de cliëntenraad en Diabeter aan te werken. Aanvullend hierop wat korte feiten over mezelf: ik ben 49 jaar,  en heb zelf 36 jaar diabetes, 2 gezonde kinderen van 17 & 19 jaar, woon samen in Rotterdam, werk full time als business development manager, ik hou van sporten, lekker eten en veel gezelligheid."

 3. Manon Schouten
  "Mijn naam is Manon Schouten, 24 jaar en  ik  heb nu ruim 14 jaar type 1 diabetes. Omdat het niet makkelijk is om te presteren met diabetes (of met aan andere ziekte of aandoening), heb ik mij tijdens mijn studie aangesloten bij diverse opleidingscommissies. Zo ontdekte ik dat er alleen passende oplossingen gevonden kunnen worden als de knelpunten duidelijk zijn. In het verlengde daarvan wil ik mij via de cliëntenraad graag inzetten voor alle cliënten van Diabeter, om samen te waken over de goede zorg die we van Diabeter mogen verwachten."

 4. Tom van Remmen
  "Mijn naam is Tom van Remmen, ben 30 jaar, werk bij een bouwbedrijf als projectleider duurzaamheid. Ik woon met veel plezier in het mooie Deventer. Heb een grote passie voor restaureren en rijden met klassieke auto's. 
  Zelf heb ik sinds 11 jaar type 1 diabetes en ben ik de laatste 4 jaar onder behandeling bij Diabeter. Daar ben ik erg tevreden over. Ik heb mij voor de cliëntenraad aangemeld om mee te denken vanuit de patiënt hoe Diabeter het beste kan helpen. De snelle ontwikkelingen van pomp, sensor, en communicatietechnieken (o.a. open source closed-loop dat ik zelf met tevredenheid gebruik) interesseren mij zeer. Deze vernieuwingen zullen de komende tijd veel veranderen in de zorg. Hieraan hoop ik vanuit mijn patiënt achtergrond, maar ook vanuit mijn technische/organisatorische achtergrond het nodige te kunnen bijdragen. Ik ben erg blij dat ik de cliëntenraad mag komen versterken, en mochten mensen suggesties voor input hebben dan sta ik daar altijd voor open."

Ideeën?

Heb je ideeën hoe de zorg bij Diabeter nog beter kan? Laat het ons weten via de mail: clientenraad@diabeter.nl

Geen klachtenbemiddeling

Klachtenbemiddeling behoort niet tot onze taak. Diabeter heeft daarvoor een klachtenfunctionaris. Als je een klacht hebt en je komt er niet uit met je behandelteam, neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van Diabeter.