value-based healthcare

Betere uitkomsten door betere zorg

 

Diabeter wint Value-based healthcare Prize 2017

11 mei 2017: Diabeter is de winnaar van de  Value Based Healthcare Prize 2017, uitgereikt door het ValueBased HealthCare Center Europe. Prof. Michael Porter zelf verrichte de prijsuitreiking aan ons en roemde onze hoge patiëntbetrokkenheid, goede klinische uitkomsten en de internationale ambities van Diabeter. 
Op de website van het ValueBased HealthCare Center Europe staat een korte beschrijving EN een video over Diabeter (Engels) die uitlegt wat ValueBased HealthCare betekent voor mensen met diabetes en voor Diabeter: vbhcprize.com/diabeter


De diabeteszorg verbeteren

Toen we in 2006 startten met onze diabeteszorg, hadden we maar 1 doel voor ogen: de diabeteszorg aan kinderen verbeteren. Dat deden en doen we door te focussen op uitsluitend type 1 diabetes. We ontwikkelden een it-platform, waarbij we voortdurend de zorguitkomsten meten. Precies dit zijn elementen van de agenda van Value-Based Healthcare, zoals geïntroduceerd door Professor Michael Porter. Diabeter is daarmee een pionier geweest in het werken volgens de Value Based Healthcare agenda.

Gezondheidswinst

Onze missie werkt: patiënten die bij Diabeter onder behandeling zijn hebben zeer goede uitkomsten in HbA1c. Dat is in de eerste plaats een geweldige gezondheidswinst voor hen. In de tweede plaats resulteert dit in een verlaging van de zorgkosten, hetgeen essentieel is voor de beheersing van de kosten van de gezondheidszorg.

Van de kinderen met diabetes type 1 (jonger dan 18 jaar) die bij ons onder behandeling zijn behaalde in 2014 56% een HbA1c dat lager is dan 7,5% (58 mmol/mol). Vergeleken met het percentage dat de gemiddelde Nederlandse patiënt met type 1 diabetes onder de 18 jaar buiten Diabeter behaalt van 31%, maakt dit van Diabeter een van de beste diabetesbehandelcentra in het land op uitkomsten. Het percentage van onze patiënten dat jaarlijks in het ziekenhuis moet worden opgenomen vanwege hun type 1 diabetes is 3%, versus een landelijk gemiddelde van 8%. Bron: Zorginstituut Nederland 2014).

Om tot deze goede uitkomsten te komen is onze diabeteszorg gespecialiseerd, persoonlijk, zijn we altijd bereikbaar en kennen we een uitgebreid educatieprogramma en indien gewenst psychologische ondersteuning. Dat onze zorg gewaardeerd wordt door onze ca. 2000 patiënten blijkt ook uit de waardering voor Diabeter op Zorgkaart Nederland, waar we een 9,5 scoren.

De Value Agenda door Prof. Michael E. Porter

In een value-based healthcare system moet het allesomvattende doel voor zorgverleners het verbeteren van de waarde van hun zorg zijn voor de patiënt. Professor Michael E. Porter, professor strategie van Harvard Business School, definieert de waarde als ‘de gezondheidsuitkomsten die van waarde zijn voor de patiënten gerelateerd aan de kosten om die uitkomsten te bereiken.’

Diabeter is een van de eerste klinieken die gespecialiseerd is in type 1 diabeteszorg die alle zes agendapunten van de Porter value agenda toepast.White Paper over VHBC bij Diabeter door The Boston Consulting Group

Wil je meer weten over value-based diabeteszorg en hoe Diabeter de Value Agenda van Professor Michael Porter implementeert? De Boston Consulting Group gaat in een White Paper dieper in op de value-based aanpak van Diabeter.

Klik hier om de PDF in je mailbox te ontvangen: White Paper aanvragen (formulier opent in een nieuw venster)
 

 

Contact met Diabeter

Meer weten over Diabeter: lees hier meer over onze gespecialiseerde type 1 diabeteszorg

Voor zakelijke contacten: Dr. Henk Veeze en Dr. Henk-Jan Aanstoot, oprichters van Diabeter, zijn graag bereid om het VHBC-model zoals geïmplementeerd bij Diabeter te bespreken op bijeenkomsten of congressen. Heb je vragen en wil je verder overleg, dan kun je contact opnemen met Judith Marinissen.

 

Over Medtronic en Diabeter

Sinds 2015 is Diabeter onderdeel van het medisch technologie-bedrijf Medtronic. Medtronic en Diabeter hebben daarbij geborgd dat Diabeter haar professionele autonomie en onafhankelijkheid bij de klinische besluitvorming en het kiezen van therapieën en merken blijft behouden. Medtronic draagt bij aan het verder uitdragen van het geintegreerde zorgmodel voor Diabeter-patiënten over de gehele wereld.