Diabeter Groningen diabetescentrum

Diabeter Groningen
Griffeweg 97 (3e verd.)
9723 DV  Groningen
Tel. 088-2807200
Email: receptie-groningen@diabeter.nl

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Diabeter is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

 

Groningen

Welkom bij ons type 1 diabetescentrum in Groningen

Diabeter Groningen, behandelcentrum voor type 1 diabetes  Vanaf november 2016 werken de kinderdiabetesteams van het UMC Groningen en het Martini Ziekenhuis in een samenwerkingsverband met Diabeter in een nieuw, gespecialiseerd centrum voor diabetes type 1: Diabeter Groningen.  Iedereen met diabetes type 1 t/m 18 jaar die onder behandeling was in het Martini Ziekenhuis of in het UMCG, kon met zijn diabetesteam mee naar Diabeter Groningen.

Inmiddels behandelen wij ook volwassenen met type 1 diabetes en hebben wij zo'n 300 patienten onder behandeling, in alle leeftijden. Uiteraard staat Diabeter Groningen ook open voor mensen met diabetes type 1 die elders behandeld worden. 

Lees hier meer over het nieuwe, gespecialiseerde type 1 diabetescentrum van Groningen
Veelgestelde vragen over Diabeter Groningen
Bert Visscher opent Diabeter Groningen

 

Meer weten over de mogelijkheden die een gespecialiseerd type 1 diabetescentrum ook jou kan bieden? 

Ben je elders onder behandeling en benieuwd naar de mogelijkheden die Diabeter kan bieden aan je kind of aan jezelf? We geven je graag meer informatie over het verschil dat onze gespecialiseerde diabeteszorg kan maken voor zowel kinderen als volwassenen. Natuurlijk begrijpen we dat het veranderen van zorgverlener niet iets is dat je zomaar onderneemt. We weten echter uit ervaring dat het de moeite waard is om je te informeren over de persoonlijke en gespecialiseerde zorg die je krijgt bij Diabeter. Mail of bel Grada Weggeman of Katja Zuur, onze patientcommunicatie-adviseurs, en ontdek met een van hen de mogelijkheden en stel je vragen. Je hebt geen verwijzing nodig voor een kennismaking en uiteraard is het vrijblijvend.

Stel hier vrijblijvend je vraag aan Grada of Katja, patiëntadviseurs

 

Naar Diabeter Groningen


Adres en bereikbaarheid:                                 

Let op: mogelijke langere reistijd door wegwerkzaamheden.
Werkzaamheden en afsluitingen in de stad Groningen (zowel binnenwegen als snelwegen) kunnen tot augustus 2023 een langere reistijd opleveren. Zie hiervoor de website: Groningen Bereikbaar voor actuele informatie.

 

Griffeweg 97  
9723 DV Groningen

Telefoon: 088-280 7200

Ons type 1 diabetescentrum ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van het centrum van Groningen en op zo’n 700 meter van het UMCG. 

Diabeter Groningen Griffeweg 97  Bereikbaarheid per auto en parkeren:

Let op: werkzaamheden en wegafsluitingen in en rond de stad Groningen kunnen tot augustus 2023 een langere reistijd opleveren. Zie hiervoor de website: Groningen Bereikbaar voor actuele informatie. 


Diabeter Groningen is goed te bereiken en is direct aan de kruising met de Europaweg gelegen. Vanaf hier is de ringweg binnen 2 minuten bereikt. Je auto kun je (betaald) parkeren in de wijk rondom het kantoor, of op het nabijgelegen parkeerterrein van de bedrijven aan het Sontplein (waaronder Mediamarkt).  Bij de nabij gelegen IKEA-vestiging kun je gratis parkeren vanaf 9.00 uur. Vanaf daar loop je in ca. 7 minuten naar Diabeter Groningen. 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer:

Het centraal station van Diabeter Groningen ligt op circa 10 minuten loopafstand. Je kunt ook stadsbus 8 nemen, die brengt je in twee minuten rijden naar bushalte Palmslag. Vanaf daar is het nog 3 minuten lopen naar Griffeweg 97. Ook met buslijn 73 en 78 reis je vanaf het UMCG in twee minuten of vanaf het NS station in acht minuten naar bushalte Griffeweg. Meer info en route plannen kun je zien en doen op www.9292nl . 

Bereikbaarheid per telefoon en email:

Onze receptie is bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur. Voor medisch spoedoverleg kunnen (ouders van) onze patiënten 7 dagen per week, 24 uur per dag op 088-2807200 direct onze medisch specialisten of diabetesverpleegkundigen bereiken.


Telefonisch spreekuur Diabeter Groningen (voor patiënten)

Tel.: 088-2807200. 
Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur 
Onze diabetesverpleegkundigen beantwoorden uw vragen en geven advies. 
Het is ook mogelijk uw vragen over diabetes per email te stellen. U krijgt binnnen 1 werkdag antwoord.

Maak kennis met de artsen van ons diabetescentrum te Groningen

Hier ontmoet je onze artsen, diabetesverpleegkundigen, diëtist en dokterassistentes: Klik linksonder op locatie Groningen

Meer info / stel Diabeter Groningen een vraag:

Grada Weggeman en Katja Zuur zijn er voor al je vragen over onze gespecialiseerde type 1 diabeteszorg. Je kunt vrijblijvend met een van hen bekijken of ons diabetesteam in Groningen iets voor jou kan betekenen. Een kennismakingsafspraak met een in type 1 diabetes gespecialiseerde arts van Diabeter Groningen is ook mogelijk.
 

Meer informatie / kennismaking