Diabetes vlak na diagnose

Diabetes, vlak na de diagnose

Diabetes (in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd) gaat nooit over, je hebt het 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Na de diagnose diabetes komt er heel veel op je af: glucose meten, uitleg, insulinepen, eerste insuline. Leren wat er precies met je lichaam gebeurt en wat je allemaal moet doen om gezond te blijven, komt gaandeweg. Het is daarom belangrijk om in de eerste fase van type 1 diabetes goed de tijd te nemen om de informatie te begrijpen en te leren daarnaar te  handelen.  

Eenmalig 'instellen' is verleden tijd

We willen dat diabetes je leven volgt en niet je leven diabetes Ons doel is onze patiënten (of hun ouders) te leren hun diabetes zo te regelen dat het leven zo normaal en gezond mogelijk kan verlopen. Vroeger werden kinderen en jongeren bij de diagnose  in het ziekenhuis opgenomen om te worden “ingesteld”. Dat is verleden tijd. Bij Diabeter is de begeleiding door het (kinder)diabetesteam in het begin intensief en kom je vaak naar een van onze vestigingen. We helpen je heel gericht om zo snel mogelijk naar je normale dagelijkse leven te kunnen terugkeren. Bovendien willen we dat je diabetes je leven volgt en niet je leven je diabetes. Daardoor is ‘instellen’ op een vaste dosis en methode niet mogelijk en niet wenselijk. 

Het eerste jaar met je diabetes (ofwel suikerziekte) is bepalend

Goede begeleiding in die eerste periode is ontzettend belangrijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eerste jaar van de behandeling van diabetes bepalend is voor de volgende tien tot vijftien jaar.  Als je direct een goede begeleiding krijgt en je alle informatie die op je afkomt goed weet te benutten, zul je daar de rest van de je leven profijt van hebben. Bij Diabeter weten we dat we dat onderscheid kunnen maken. Dit komt omdat we werken met een in type 1 diabetes gespecialiseerd team dat goed op elkaar is ingespeeld, en omdat we de nieuwste technologieën gebruiken.


Meer weten over onze type 1 diabeteszorg?  Laat ons vrijblijvend naar je situatie kijken en .