NIEUWSBERICHT

Vergoeding van de FreeStyle Libre: nog even geduld

28 mei 2018

De Flash glucosemeter (FreeStyle Libre) gaat vergoed worden voor specifieke doelgroepen, zo berichtten we je een paar weken geleden. Niet verwonderlijk dat je in actie komt als je tot een van die doelgroepen behoort en je graag zou willen starten met de Flash glucosemeter. Daarom krijgen wij veel vragen. Tijd voor wat antwoorden.

Voor de levering van de FreeStyle Libre moeten er op logistiek gebied en qua vergoedingen nog veel zaken ingeregeld worden door de zorgverzekeraars, leveranciers en fabrikant. Dit kost tijd. Zodra de vergoeding en het logistieke proces van belevering is uitgewerkt en je tot een van de doelgroepen behoort die voor vergoeding in aanmerking komt, kan de nieuwe regeling worden uitgevoerd. Vanaf dan kun je de Flash glucosemeter vergoed krijgen van je zorgverzekeraar. Het Zorg Instituut Nederland heeft in haar uitspraak bepaald dat vergoeding vanaf november 2017 in gaat, dus met terugwerkende kracht als je hem al gebruikt.

We merken dat veel mensen met diabetes type 1 zelf bellen met de zorgverzekeraar en het advies krijgen om de arts, Diabeter dus, een verklaring te laten invullen. Dat heeft echter op dit moment nog geen zin, want niemand kan er nog iets mee qua belevering en vergoeding. Wij tekenen daarom geen aanvragen voordat duidelijk is hoe de Libre geleverd en gedeclareerd kan worden.

Bij Diabeter:

Ook wij zijn de nieuwe vergoedingen van de Flash Glucosemeter aan het ‘inregelen’ in onze type 1 diabeteszorg. We maken daarvoor een procedure, waarin per leeftijdsgroep duidelijk het advies van het behandelteam aangegeven wordt. We zorgen er bovendien voor dat je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht wordt zodra de vergoedingen en de belevering ingeregeld zijn.

Overigens is op dit moment de levering van de FreeStyle Libre sowieso niet mogelijk door leveringsproblemen bij de fabrikant, die mogelijk tot juli a.s. duren. Hopelijk is er rond die tijd ook meer duidelijkheid. We houden je zoals beloofd op de hoogte!


Meer lezen:

Aandacht voor vergoeding Flash glucose monitoring in tv-programma Kassa

Minder hypo's door FreeStyle Libre (nieuws ATTD)

FreeStyle Libre toegelaten voor kinderen


Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge en volwassen) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. 

 

Vergoeding van de FreeStyle Libre: nog even geduld