NIEUWSBERICHT

FreeStyle Libre bij Diabeter

15 februari 2016

Als eerste diabeteskliniek in Nederland en in samenwerking met Abbott ondersteunen wij een aantal jonge patiënten in het gebruik van de FreeStyle Libre. Deze is vanaf nu ook officieel beschikbaar voor kinderen met diabetes (4 - 17 jaar). De gegevens vanuit je FreeStyle Libre lopen na een upload vanzelf in je medisch dossier van Diabeter. Van daaruit krijg je binnen enkele minuten automatisch feedback van ons op je glucosewaardes van de afgelopen tijd (via de Ther@piemail). En als je wilt kun je een diabetesverpleegkundige binnen 24 uur contact met je laten opnemen voor een advies. 

Meten is weten

Met een FreeStyle Libre hoef je niet meer in je vingers te prikken om je glucosewaardes te achterhalen. Met een snelle scan van de reader langs de sensor zie je direct je bloedsuikerspiegel. Door het gemakkelijke meten zien we dat de drempel lager wordt om je bloedsuikerspiegel van dat moment te achterhalen. Daardoor meet je vaker en heb je meer informatie om bij te sturen. Morgen meer over Diabeter en de FreeStyle Libre!

We zijn trots op Nika (10 jaar) die wij bij Diabeter begeleiden en die het vanavond zo goed kon uitleggen in het Jeugdjournaal en op Amber (8 jaar) die hetzelfde deed bij het RTL Nieuws! Super gedaan!

FreeStyle Libre bij Diabeter