NIEUWSBERICHT

Diabetescongres in San Francisco

07 juni 2019


Kinderarts-endocrinoloog Dr. Dick Mul Diabeter  Op 7 juni begint weer een van de grootste diabetescongressen: de ADA, Hier worden resultaten gepresenteerd van wereldwijd onderzoek op diabetesgebied. Onze kinderarts-endocrinoloog Dr. Dick Mul is aanwezig en doet de komende dagen verslag.De “scientific sessions” van de Amerikaanse Diabetesorganisatie trekken meer dan 14.000 deelnemers, waaronder meer dan 11.000 medisch specialisten, verpleegkundigen, diëtisten en onderzoekers. In het vliegtuig was het dan ook niet vreemd om bij toeval terecht te komen naast een diabetesarts uit Slovenië.

Indrukwekkend

Zo’n congres is altijd een gelegenheid om belangrijke resultaten van nieuwe studies te tonen, en ook om weer eens een bepaald onderwerp op een rijtje gezet te krijgen door een expert. Het is indrukwekkend om te zien op hoeveel gebieden er gewerkt wordt aan behandeling en begeleiding van diabetes. Uiteindelijk natuurlijk altijd met genezing als doel. Maar zolang dat er nog niet is, moeten we kiezen voor de beste behandeling en zorg. Daarmee kunnen we op de langere termijn zoveel mogelijk schade aan het lichaam  voorkomen. 

De komende dagen: een selectie

Ik zal de komende dagen een aantal onderwerpen uit die grote hoeveelheid informatie naar voren halen in de vorm van een blog. Ik verwacht dat nieuwe uitkomsten van grote geneesmiddelenstudies vooral over patienten met diabetes type 2 zullen gaan. Daar zal ik me wat minder op richten. Mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn het gebruik van technologie, pomp-/sensorontwikkelingen en onderzoek naar late schade. Dat zijn ook de aandachtsgebieden bij de zorg en het onderzoek dat we bij Diabeter doen.

Reacties en vragen zijn uiteraard welkom.

Eerdere blogs van Dr. Dick Mul vanuit de ADA 2017:

 

Diabetescongres in San Francisco