Wegblijftarief

Wegblijftarief

Wil je je afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van te voren. Als je dit niet doet, brengen wij per afspraak € 45,- in rekening.

Helaas merken wij soms dat een patiënt zonder (tijdige) afmelding niet op een afspraak bij Diabeter verschijnt. Daardoor gaat kostbare tijd verloren die we niet meer aan andere patiënten kunnen geven. Diabeter berekent een deel van de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven op hun afspraak. Dit beleid rond de zogenaamde no show is in overeenstemming met het beleid van het Ministerie van VWS.

Wijzig je afspraak op tijd

Ben je verhinderd voor een afspraak, dan dien je dit minimaal 24 uur van tevoren laten weten. Zaterdagen, zondagen en feestdagen zijn hierin niet meegerekend, hierbij geldt de eerstvolgende werkdag als tijdstip voor de berekening.

Je kunt een afspraak telefonisch verzetten via onze receptie: 088-2807277 op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Per email aan je eigen behandelteam kan dit ook, mits je het tijdig doet.

Niet komen opdagen (no-show) en kosten

Als je een afspraak niet (op tijd) hebt afgezegd en je niet bent verschenen op de afspraak, moeten we je helaas kosten in rekening brengen. Immers, in de tijd die voor jou gereserveerd was, had iemand anders geholpen kunnen worden. Het wegblijftarief bedraagt € 45,– per keer. Dit bedrag kun je niet bij je zorgverzekeraar declareren.