NIEUWSBERICHT

Pasen en koolhydraten

28 maart 2018

Met Pasen is het weer tijd voor die lekker paaseitjes, paasstol en het andere lekkers op tafel. Hoeveel koolhydraten zitten er in die zoetigheden? Onze diëtisten zochten het voor je uit en geven je een handig overzicht. Fijne Pasen!

Paaslekkers
Soort Hoeveelheid koolhydraten (gram)
Amandel / banketstaaf 1 stukje (40 g) 20
Bagel 1 stuks (85 g) 39
Bonbon 1 stuks (15 g) 8
Brioche (zoet broodje) 1 bolletje (50 g) 26
Broodje (wit / bruin) 1 stuks (50 g) 25
Chocolade-eitje - klein 1 stuks (8 gram) 4
Chocolade-eitje - gevuld 1 stuks (12 gram) 8
Croissant groot (bakker) 1 stuks (60 g) 27
Dragee eitjes / snoepjes 1 stuks ( 5 g) 4
Gevulde paaskoek  1 stuks (60 g) 34
Kinderchocolade Bueno klein 1 stuks (12,5 g) 7
Krentenbrood zonder spijs 1 snee (35 g) 18
Marsepein 1 klein eitje 6
Matze - naturel (groot) 1 stuks 16
Matze cracker 1 stuks 5
Paascakejes mini, met fondant 1 stuks (35 g) 22
Paaskoekje (klein) 1 stuks (10 - 15 g) 7 - 9

Paasstol (krentenbrood met spijs)

 

1 dikke / midden plak van 70 g

1 snee - klein/normaal (35 g)

36

18

Schuimje (klein) 1 stuks 4
Surprise ei 1 stuks 10
Tulband 1 plak van 45 g 20

Wist je dat:

  • Brood bestaat voor 50% uit koolhydraten, dus een wit of bruin bolletje van 50 gram is ongeveer 25 koolhydraten (croissant bestaat voor 45% uit koolhydraten, bevat wat meer vet)
  • Chocolade bestaat voor 50% uit koolhydraten - (sommige soorten 60% koolhydraten). Dus bijv. 1 groot paasei of een paashaas die 50 gram weegt = 25 g koolhydraten. 
  • Koek(jes) bestaat voor ca. 60 tot 70% uit koolhydraten. 

Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. 

--> Ik wil meer weten over jullie behandelmogelijkheden

 

Pasen en koolhydraten