NIEUWSBERICHT

Een wenspijl voor stabiele bloedsuikers

19 januari 2018

Irma Malcorps blogt over diabetes type 1  Irma Malcorps is moeder van een zoon van 11 met diabetes type 1, die de diagnose kreeg toen hij 8 jaar was. Regelmatig vertelt ze hier verhalen over de impact van diabetes type 1 op hun leven.


Een wenspijl voor stabiele bloedsuikers

Nu je in groep 8 zit moeten we ons gaan buigen over je middelbare schoolkeuze. Vandaag heb ik dan eindelijk contact opgenomen met de middelbare school om te vragen naar hun zorgplan en om te vragen wat voor beleid zij hebben voor kinderen met diabetes. Voordat ik het nummer zoek, merk ik dat ik dit met enige tegenzin doe en op de een of andere manier zie ik er tegenop. Al weken zit het in m’n hoofd dat ik eens moet bellen, maar steeds heb ik het voor me uitgeschoven. Een aardige mevrouw neemt de telefoon op en ik vertel waarom ik bel. Een blijk van begrip vanuit de andere kant komt bij me binnen. Degene die erover gaat is er niet en zal vanmiddag even terugbellen en weer laat de mevrouw begripvol weten dat ze begrijpt dat dit belangrijk is voor ons.

Tranen

Zodra ik de telefoon neer leg rollen de tranen over mijn wangen. Langzaamaan besef ik dat dit alles toch meer met me doet dan ik had verwacht. Natuurlijk weet ik waardoor dit komt: we moeten ons bezig houden met het zorgplan van een school, terwijl de meeste ouders zich bezig houden met het niveau van hun kind en welke school het gaat worden.

Wat het niveau betreft is het voor jou nog afwachten, omdat de mindere periode van je diabetes vanaf de zomervakantie toch invloed heeft gehad op jouw resultaten. Om eerlijk te zijn ben ik daar ook helemaal niet mee bezig en vind ik het niveau even niet zo belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat er snel een betere periode voor jou mag aankomen met minder heftige schommelingen door de hormonen en de rest komt wel weer.

Nieuwjaarswens

Een betere tijd met minder heftige schommelingen in bloedsuikers. Dat was dan ook mijn wens die ik op onze wenspijl schreef met Nieuwjaarsnacht. Iedereen schreef afzonderlijk zijn wens op een papiertje. We stopten allemaal onze eigen wens terug in de pijl en toen kon hij de lucht in. Een knal met gouden regen was het cadeau.

Gewoon even moe

Jouw eerste nacht in het nieuwe jaar was het gelijk alweer raak. Een enorme hypo maakte je wakker en met moeite kregen we dextro toegediend. We zijn benieuwd naar wat het nieuwe jaar ons brengen gaat. Vandaag is het gewoon een mindere dag. Het is een dag waarop ik gewoon even moe ben, na twee weken kerstvakantie waarin jij veel hoge waardes en veel hypo’s in de nacht had. De gebroken nachten zijn vermoeiend en niet alleen voor jou. Ik geef me maar aan mijn vermoeidheid over vandaag en weet dat het morgen weer anders kan zijn.

Lieve wenspijl, ik hoop dat je heel veel mensen gelukkig gaat maken en dat alle wensen van alle mensen mogen uitkomen. Dan weet ik zeker dat 2018 een fantastisch jaar gaat worden...


Eerdere blogs van Irma:

 

Over Diabeter:

Wij zijn een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 diabetes met vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Groningen en Veldhoven. Onze missie voor onze meer dan 2200 (jonge) patiënten met diabetes type 1 is: een toekomst zonder diabetescomplicaties. Alles in Diabeter staat in dienst van deze missie: onze gespecialiseerde artsen en diabetesverpleegkundigen, onze ehealth, onze 24/7 bereikbaarheid en onze research. 

Een wenspijl voor stabiele bloedsuikers