Groningen

Diabeter Groningen
Griffeweg 97
9723 DV  Groningen
Tel. 088-2807200
Email: behandelteam-groningen@diabeter.nl

 

 

Martini Ziekenhuis, UMC Groningen en Diabeter gaan samenwerken voor de beste type 1 diabeteszorg

Oktober 2016

De kinderdiabetesteams van het UMC Groningen en het Martini Ziekenhuis hebben gekozen voor een samenwerkingsverband met Diabeter in een nieuw, gespecialiseerd centrum: Diabeter Groningen. Door samenwerking met een in type 1 diabetes gespecialiseerd centrum als Diabeter,  is goede diabeteszorg aan uw kind ook voor de toekomst gewaarborgd. Wij zijn bijzonder trots op onze samenwerking met het Martini Ziekenhuis en het UMCG.

Op 1 november 2016 heeft Diabeter Groningen haar deuren geopend aan de Griffeweg 97 in Groningen. Alle patiënten t/m 18 jaar  die onder behandeling waren in het Martini Ziekenhuis of in het UMCG, konden met hun kinderdiabetesteam meegaan naar Diabeter Groningen.  Voor het merendeel van de patiënten geldt dat zij bij hun vertrouwde behandelaars zullen kunnen blijven in het nieuwe Diabeter Groningen. 

Je afspraken

Je afspraak na 1 november 2016 met het kinderdiabetesteam van het UMCG of het Martini Ziekenhuis vindt plaats op de nieuwe locatie van Diabeter Groningen.  Een eventuele ziekenhuisopname van je kind blijft ook in de toekomst plaatsvinden in het je bekende ziekenhuis.

Waarom deze samenwerking?

De behandeling van type 1 diabetes vereist steeds meer nieuwe kennis, ervaring en toepassing van nieuwe medische technologieën. De ontwikkelingen in diabetestechnologie en –zorg gaan namelijk erg snel. Door de krachten te bundelen kunnen we nog beter onze patiënten voorzien van de beste diabeteszorg, volgens de nieuwe inzichten en standaarden.

Wat is Diabeter?

Sinds onze oprichting in 2006 richten we ons voor 100% op de behandeling van jonge mensen met type 1 diabetes van 0 – 25 jaar. Daarbij hadden en hebben we nog steeds maar één doel voor ogen:  een toekomst zonder diabetescomplicaties voor al onze jonge patiënten met type 1. Met onze zorg slagen we daar goed in en daar zijn we trots op. We lopen voorop in de ontwikkeling en toepassing van de nieuwste inzichten en technologische innovaties op het gebied van type 1 diabeteszorg. Het is ons een eer dat het Martini Ziekenhuis en het UMCG ons het vertrouwen hebben gegeven om de diabeteszorg samen met hen aan uw kind te mogen verlenen.

Hier lees je nog meer informatie over de samenwerking: veelgestelde vragen over Diabeter Groningen


Locatie van Diabeter Groningen:

Ons nieuwe diabetescentrum ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van het centrum van Groningen en op zo’n 700 meter van het UMCG. 

Diabeter Groningen, behandelcentrum voor type 1 diabetes  
Bereikbaarheid per auto en parkeren:

Diabeter Groningen is goed te bereiken en is direct aan de kruising met de Europaweg gelegen. Vanaf hier is de ringweg binnen 2 minuten bereikt. Je auto kun je (betaald) parkeren in de wijk rondom het kantoor, of op het nabijgelegen parkeerterrein van de bedrijven aan het Sontplein (waaronder de Mediamarkt). Daar is het eerste uur parkeren gratis. Hier kun je meer informatie vinden over parkeren bij Diabeter

Bereikbaarheid per openbaar vervoer:

Het centraal station van Diabeter Groningen ligt op circa 10 minuten loopafstand. Je kunt ook stadsbus 8 nemen, die brengt je in twee minuten rijden naar bushalte Palmslag. Vanaf daar is het nog 3 minuten lopen naar Griffeweg 97. Ook met buslijn 73 en 78 reis je vanaf het UMCG in twee minuten of vanaf het NS station in acht minuten naar bushalte Griffeweg. Meer info en route plannen kun je zien en doen op www.9292nl 

Google Maps naar Diabeter Groningen

Plan je route hier::