Software voor uploads

Software voor het uploaden van glucosewaarden 

Vanuit je insulinepomp direct en snel je bloedglucosewaarden van de afgelopen weken uploaden naar je diabetesbehandelaar? Dat kan bij Diabeter, waarna je binnen enkele minuten feedback van ons krijgt via een handig kleurenoverzicht: onze Ther@piemail. Bovendien kun je met één muisklik advies aanvragen van onze diabetesverpleegkundigen. Zij reageren binnen 1 werkdag per email of telefonisch. Zo kunnen we ook buiten de spreekuren om altijd met je meedenken over je diabetesregeling. Een uniek en belangrijk aspect van onze diabeteszorg, die bijdraagt aan het (verder) verbeteren van je HbA1c.
  
Voor het kunnen uploaden heb je speciale software nodig die de fabrikant van je insulinepomp ontwikkeld heeft. Hieronder hebben we de programma's voor je klaargezet, die je op je computer kunt installeren.


Ascensia (voorheen Bayer) USB-meter software

Gratis te downloaden via:

De nieuwe Windows-versie is geschikt voor alle type Ascensia/Bayer USB-meters,  ook die welke in combinatie met de Medtronic insulinepomp gebruikt worden.

Als er tijdens de installatie gevraagd wordt of er een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst moet worden, dit bevestigen. Het programma is nu geïnstalleerd op je computer. Vanaf nu kun je dit programma gebruiken voor het naar Diabeter uploaden van bloedsuiker-gegevens vanuit je USB-meter.  Je kunt het starten door op de snelkoppeling op je bureaublad te klikken.

Instructie voor gebruik van de USB-meter:

Het uploaden van gegevens vanuit de USB-meter is eenvoudig. Kortweg komt het neer op:
1. Plaats de USB-meter in je pc
2. Start het programma ‘MijnDiabeterDossier’, je meter wordt nu ingelezen
3) Volg de instructies *)
4. Druk op ‘Verstuur testresultaten’
5. Je ontvangt al na ca. 3 minuten een automatische rapportage met een overzicht in kleur van de bloedsuikerwaarden van de laatste drie weken, met het laatste gemeten HbA1c.

*) Er wordt je gevraagd om de laatste 4 cijfers van je patiëntnummer, dat vermeld staat op je afspraakkaartje of in eerdere mails van Diabeter. Daarnaast vragen wij de geboortedatum van de patiënt, bijv. 31-03-2001. Het patiëntnummer en de geboortedatum worden bewaard voor een volgende keer. 

Als je de ‘tickbox’ aanvinkt en een opmerking/vraag hebt, zullen we actief naar de gegevens kijken en je eventuele vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden (van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur).

Diabstore zal zich inspannen net zoveel strips te leveren als er uitslagen verstuurd worden.

Opmerkingen:

Als meerdere personen binnen een  gezin diabetes type 1 (ook wel suikerziekte genoemd) hebben, gebruik dan alleen de eigen glucosemeter en controleer bij het verzenden op het goede patiëntnummer en geboortedatum. Elke glucosemeter heeft een eigen uniek nummer (SN nummer achterzijde) die gebruikt wordt om de koppeling met de andere gegevens te controleren. Gegevens worden versleuteld en zonder tussenkomst van derden direct naar Diabeter verstuurd. Ze bevatten geen te achterhalen persoonsgegevens. Diabeter doet haar best deze service op goede wijze te onderhouden maar is niet aansprakelijk voor een continue beschikbaarheid of onvolkomenheden bij het gebruik. Bij problemen valt men terug op de tot dat moment gebruikelijke zorgverlening. Met wat er op de USB-meter  staat hoef je verder niets te doen. Bij een eventuele storing van de server bij Diabeter komt er ‘foutcode 79’.  Je kunt die storing melden via info@diabeter.nl.

Vragen over uploaden glucosewaarden:

Heb je vragen over of problemen het uploaden van de bloedsuikerwaarden? Je kunt onze receptie een bericht sturen. Een van onze doktersassistentes zal dan contact met je opnemen.

Glucosewaarden uploaden naar behandelaar diabetes type 1


Medtronic insulinepompen

Bij het gebruik van Carelink Personal worden de gegevens over gemeten glucosewaardes verder getransporteerd naar het medisch dossier van Diabeter, waarna je feedback van ons ontvangt vanuit je dossier. Met de update van de software in mei 2016 is het voortaan ook mogelijk de gegevens van de nieuwste generatie insulinepomp van Medtronic, de 640G, in te lezen. Je ontvangt dus ook na een upload vanuit de 640G een Therapiemail met het kleurenoverzicht van je gegevens. Voor vragen over Carelink Personal verwijzen wij graag naar de helpdesk van Medtronic. 


Accu-Chek Smart Pix van Roche

Voor het kunnen uploaden van de bloedsuikerwaarden / glucosewaarden vanuit je Accu-Check Smart Pix is speciale software nodig. Hiermee kun je je gluocsewaarden uploaden naar je dossier bij ons. Je ontvangt dan net zoals bij alle software op deze pagina automatisch feedback van ons hoe het met je diabetesregeling is gesteld. De speciale software voor de Accu-Chek Smart Pix kun je hier downloaden:

SmartPix Software Diabeter nov2016 (35,0 MB)

Een instructie voor het installeren van de Smart Pix software vind je hier:  Instructie voor installatie Smart Pix Software (525,7 KB)
Accu-Chek Smart Pix en de aanvullende Accu-Chek Smart Pix Software bieden je een eenvoudige oplossing voor de analyse en verwerking van je diabetesgegevens. De software werkt onder andere met Windows 10. 


Omnipod software

De glucosewaardes uit de insulinepomp van Omnipod kun je eenvoudig naar ons doorsturen via Diasend


FreeStyle Libre

De glucosewaardes uit de FreeStyle Libre kun je eenvoudig naar ons doorsturen via Diasend


Dexcom

De glucosewaardes uit de glucosesensor van Dexcom kun je eenvoudig naar ons doorsturen via Diasend


Diasend

Hier vind je de algemene handleiding van Diasend..

Voor de mensen met diabetes type 1 die bij ons onder behandeling zijn hebben we een korte en heldere instructie gemaakt hoe je Diasend kunt downloaden en installeren op je computer, en hoe je de gegevens uit de Omnipod, FreeStyle Libre of Dexcom kunt uploaden naar je persoonlijke electronische dossier bij Diabeter. Je vindt hem hier:

Diasend handleiding Freestyle Libre, Dexcom Omnipod.pdf (943,4 KB)