Software voor uploads

Software voor het uploaden van glucosewaarden 

Vanuit je insulinepomp direct en snel je bloedglucosewaarden van de afgelopen weken uploaden naar je diabetesbehandelaar? Dat kan bij Diabeter, waarna je binnen enkele minuten feedback van ons krijgt via een handig kleurenoverzicht: onze Ther@piemail. Bovendien kun je met één muisklik advies aanvragen van onze diabetesverpleegkundigen. Zij reageren binnen 1 werkdag per email of telefonisch. Zo kunnen we ook buiten de spreekuren om altijd met je meedenken over je diabetesregeling. Een uniek en belangrijk aspect van onze diabeteszorg, die bijdraagt aan het (verder) verbeteren van je HbA1c.
  
Voor het kunnen uploaden heb je speciale software nodig van de fabrikant van je insulinepomp of van Diasend. Hieronder hebben we de programma's per merk insulinepomp voor je klaargezet, die je op je computer kunt installeren.


FreeStyle Libre 

Met je mobiele telefoon: FreeStyle Libre View

De software om de gegevens uit je Freestyle Libre te kunnen uploaden naar je dossier bij Diabeter vind je hier:

De software is gratis te downloaden via:

Met deze software koppel je de data uit Freestyle Libre Link naar je persoonlijk dossier. Hulp nodig? We hebben een handleiding gemaakt, die je hier vindt:

Scanner:

Het is ook mogelijk de glucosewaardes uit de FreeStyle Libre naar ons door te sturen  via Diasend. Gebruik daar bij de scanner (oftewel reader) om je glucosewaardes af te lezen. De scanner gebruik je minimaal drie maal per dag, en de bloedsuikerwaardes upload je met een usb-kabel naar je pc of laptop met het programma Diasend. Als je de app gebruikt, kunnen de uploadgegevens sinds januari 2020 niet meer geïmporteerd worden naar je persoonlijke dossier bij Diabeter en ontvang je ook geen automatische Therapiemail.

Ascensia Contour glucosemeters

ZIE BOVEN: De Windows-versie van de software die je hierboven bij de FreeStyle Libre vindt, is ook geschikt voor alle types Ascensia Contour glucosemeters, ook die welke in combinatie met de Medtronic insulinepomp gebruikt worden.

 

Sluit de Contour Next One aan op je computer via een micro-usb kabel. Deze kabel is gratis verkrijgbaar op onze locaties of bij de klantenservice van Ascensia. De kabel is een standaardkabel, die je echter meestal wel in huis zult hebben.

Als er tijdens de installatie gevraagd wordt of er een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst moet worden, dit bevestigen. Het programma is nu geïnstalleerd op je computer. Vanaf nu kun je dit programma gebruiken voor het naar Diabeter uploaden van bloedsuiker-gegevens vanuit je Contour glucosemeter.  Je kunt het starten door op de snelkoppeling op je bureaublad te klikken.

Instructie voor gebruik van de USB-meter:

Het uploaden van gegevens vanuit de Contour glucosemeter is eenvoudig. Kortweg komt het neer op:
1. Plaats de Contour glucosemeter in je pc
2. Start het programma ‘MijnDiabeterDossier’, je meter wordt nu ingelezen
3) Volg de instructies *)
4. Druk op ‘Verstuur testresultaten’
5. Je ontvangt al na ca. 3 minuten een automatische rapportage met een overzicht in kleur van de bloedsuikerwaarden van de laatste drie weken, met het laatste gemeten HbA1c.

Ascensia USB-meter instructie upload  *) Er wordt je gevraagd om de laatste 4 cijfers van je patiëntnummer, dat vermeld staat op je afspraakkaartje of in eerdere mails van Diabeter. Daarnaast vragen wij de geboortedatum van de patiënt, bijv. 31-03-2001. Het patiëntnummer en de geboortedatum worden bewaard voor een volgende keer. 

Als je de ‘tickbox’ (vinkje) aanzet en een opmerking/vraag hebt, zullen we actief naar de gegevens kijken en krijgt je behandelteam een bericht van je upload. Je eventuele vragen zullen we proberen binnen 24 uur te beantwoorden (van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur).

Diabstore zal zich inspannen net zoveel strips te leveren als er uitslagen verstuurd worden.

Opmerkingen:

Als meerdere personen binnen een  gezin diabetes type 1 (ook wel suikerziekte genoemd) hebben, gebruik dan alleen de eigen glucosemeter en controleer bij het verzenden op het goede patiëntnummer en geboortedatum. Elke glucosemeter heeft een eigen uniek nummer (SN nummer achterzijde) die gebruikt wordt om de koppeling met de andere gegevens te controleren. Gegevens worden versleuteld en zonder tussenkomst van derden direct naar Diabeter verstuurd. Ze bevatten geen te achterhalen persoonsgegevens. Diabeter doet haar best deze service op goede wijze te onderhouden maar is niet aansprakelijk voor een continue beschikbaarheid of onvolkomenheden bij het gebruik. Bij problemen valt men terug op de tot dat moment gebruikelijke zorgverlening. Met wat er op de USB-meter  staat hoef je verder niets te doen. Bij een eventuele storing van de server bij Diabeter komt er ‘foutcode 79’.  Je kunt die storing melden via info@diabeter.nl.

Vragen over uploaden glucosewaarden:

Heb je vragen over of problemen het uploaden van de bloedsuikerwaarden? Je kunt onze receptie een bericht sturen. Een van onze doktersassistentes zal dan contact met je opnemen.

Glucosewaarden uploaden naar behandelaar diabetes type 1


Medtronic insulinepompen

Bij het gebruik van Carelink Personal worden de gegevens over gemeten glucosewaardes verder getransporteerd naar het medisch dossier van Diabeter, waarna je feedback van ons ontvangt vanuit je dossier. Alle informatie kun je hier vinden op de website van Medtronic.


Glucofix TECH koppelen aan app Glucolog Lite

Je hebt een startpakket gekregen van de Glucofix Tech glucosemeter. De Glucofix Tech maakt verbinding met de Glucolog Lite App. Deze app is gratis te downloaden. Diabeter heeft in samenwerking met Menarini een verbinding gemaakt tussen de Glucolog Lite app en het zorgdossier bij Diabeter. Hoe je de koppeling tot stand brengt lees je in deze handleiding.  

Dit is een beveiligde verbinding waarmee de gemeten glucosewaarden in het zorgdossier worden opgeslagen en de therapiemail verzonden zal worden naar je mailadres.


Accu-Chek Smart Pix van Roche

Smartpix Accu-Chek Roche Insight De glucosewaardes en pompinstellingen van de Accu-Chek Aviva, de Accu-Chek Combo en de Accu-Chek Roche Insight kun je eenvoudig naar je dossier bij ons doorsturen via Diasend. Je ontvangt dan automatisch feedback van ons hoe het met je diabetesregeling is gesteld. 

Voor de Accu-Chek Roche Insight pomp heb je een speciale zwarte Smartpix nodig, deze kun je aanvragen bij je behandelteam van Diabeter.

Hoe werkt de zwarte smartpix van Accu-Chek Roche Insight?

Werkwijze

  1. Volg de procedure voor aanmelding en gebruik Diasend zoals hieronder beschreven in de handleiding Diasend. 

  2. Sluit de zwarte smartpix 02 aan op je eigen pc en verbind deze met de Diabetesmanager van Roche Insight pomp. Let op! De pomp dient ook in de buurt te zijn van de Diabetesmanager tijdens uploaden. Selecteer op de Diabetesmanager in het Hoofdmenu Communicatie -> Verbinden met PC -> OK. 

  3. Wanneer zowel de SmartPix als je Diabetesmanager zijn verbonden met je pc, vindt de gegevensoverdracht plaats. De lamp bovenop de SmartPix gaat vervolgens 'pulseren'. Op de Diabetesmanager zie je achtereenvolgens staan -> bezig met verbinding maken -> aangesloten. 

  4. De Diasenduploader loopt op tot 100% en deze geeft aan wanneer de upload is gelukt. Op de Diabetesmanager verschijnt het volgende scherm -> Gegevens overdracht voltooid. Pas nadat beide laten zien dat de upload is gelukt, kan de Diabetesmanager en de Smartpix losgekoppeld worden van je pc. 


Omnipod software

De glucosewaardes uit de insulinepomp van Omnipod kun je eenvoudig naar ons doorsturen via Diasend


 

Dexcom

De glucosewaardes uit de glucosesensor van Dexcom kun je eenvoudig naar ons doorsturen via Diasend


Diasend

Voor de mensen met diabetes type 1 die bij ons onder behandeling zijn vind je hier een korte en heldere instructie  hoe je Diasend kunt downloaden en installeren op je computer:

Handleiding van Diasend 

In deze handleiding staat beschreven hoe je Diasend kunt downloaden en installeren en hoe je de glucosewaarden en pompinstellingen uit de Omnipod, FreeStyle Libre, Accu-Chek van Roche of Dexcom kunt uploaden naar je persoonlijke dossier bij Diabeter. 

Om je gegevens vanuit Diasend te kunnen koppelen aan je dossier van Diabeter heb je een kliniek-ID nodig. Deze kun je opvragen bij je  eigen behandelteam van Diabeter.