Dr. Koen van Beers

Terug naar personeel

Artsen/Medisch specialisten

Dr. Koen van Beers

Internist-endocrinoloog Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

BIG-nummer: 79916505001

Achtergrond

2006 - 2012: Studie geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum
2014 - 2017: Promotieonderzoek naar continue glucose monitoring bij mensen met type 1 diabetes mellitus en een verminderd bewustzijn voor hypoglykemieën.
2017 - 2023: Opleiding tot internist-endocrinoloog aan het OLVG en Amsterdam UMC.

Al tijdens mijn studie had ik bijzonder veel interesse in hormonale aandoeningen, waaronder type 1 diabetes. De passie voor type 1 diabetes zorg werd extra aangewakkerd tijdens mijn onderzoek naar continue glucose monitoring bij mensen met type 1 diabetes en een verminderd bewustzijn voor hypoglykemieën.

Hier leerde ik enerzijds van de kracht van nieuwe diabetestechnologieën, maar ook de beperkingen ervan. Ondanks de nieuwste techniek blijft een goede band tussen behandelteam en de persoon met type 1 diabetes van groot belang. High tech, én high touch.

En dit is precies waarom ik voor Diabeter heb gekozen. Een centrum waar de mens met type 1 diabetes centraal staat, waar het behandelteam nauw samenwerkt, én waar innovatie en onderzoek hoog op de agenda staan. Dit geeft mij de mogelijkheid om vooraan te blijven lopen, met gebruik van de nieuwste behandelingen, en de best mogelijke diabeteszorg te blijven leveren.