Esther Gerrits

Terug naar personeel

Diabetesverpleegkundigen

Esther Gerrits

(Kinder)diabetesverpleegkundige Werkzaam in: Diabeter Groningen

Ik ben Esther Gerrits, 45 jaar oud en ongeveer 6 jaar werkzaam als kinder-diabetesverpleegkundige, waarvan de afgelopen 4 jaar binnen Diabeter-Groningen.

Al 20 jaar ben ik kinderverpleegkundige en ik zou niet anders willen, de interactie met kinderen en hun ouders maakt dat ik elke dag met veel plezier werk. Als diabetesverpleegkundige heb ik een coachende en begeleidende rol. Ook het geven van educatie aan kinderen en ouders vind ik een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik probeer betrokken en laagdrempelig te zijn om een vertrouwensband op te bouwen met het kind en familie.

Om mijn werk met plezier te kunnen doen is het voor mij ook belangrijk om binnen een vertrouwd team te mogen werken, ondanks dat het werk wel erg veranderd is sinds Corona ben ik bij Diabeter zeker op mijn plek. We doen het met elkaar!

Ik heb veel respect voor mijn patiënten en hun gezinnen die elke dag de motivatie moeten vinden om alle zorg rondom diabetes rond te krijgen. Als ik daar ook maar een klein beetje in kan ondersteunen geeft mij dat veel energie!