Raffie, giraf met diabetes type 1

Raffie, de giraf met diabetes

Hoi, ik ben Raffie!

Mijn lange nek verraadt het al: ik ben een giraf. Niet zomaar één, ik ben namelijk een heel bijzondere giraf. 

Ik ben nog niet zo groot. Maar gelukkig heb ik een papa en mama die heel goed op mij letten. Ze leren mij lopen en vertellen mij wat ik wel en niet kan eten. En dat is maar goed ook... Want je moet weten: ik heb type 1 diabetes. Net als de kinderen die naar de dokter en diabetesverpleegkundige bij Diabeter komen. Toen ik bij Diabeter kwam, kreeg ik mijn eigen feestje om mezelf voor te stellen. Dat was leuk! 


Raffie, voor alle kinderen met diabetes bij Diabeter

Raffie diabetes educatiematerialen voor kinderen

Ik ben er voor alle kinderen met type 1 diabetes die bij Diabeter onder behandeling zijn. Ik ga graag met je mee naar huis, want ik ben een cadeautje van Diabeter en Diabstore aan alle kinderen. 

Raffie diabetes educatiematerialen voor kinderen

Raffie-boekje, diploma en brooddoos-sticker

Ze hebben over mij ook een leerzaam boekje gemaakt, waarin ik vertel over mijn eerste tijd met type 1 diabetes. Daar kan je papa of mama 's avonds uit voorlezen. Ik vertel over de tijd toen ik diabetes type 1 kreeg, dat was wel schrikken toen! Ook vertel ik over mijn diabetes als ik ga voetballen. En ik leg in mijn eigen woorden uit wat diabetes type 1 nou precies is. 

Raffie diabetes educatiematerialen voor kinderen

Maar alleen een boekje vond ik niet genoeg, dus nu ben ik ook te zien op brooddoos-stickers, waar je moeder of vader de koolhydraten op kan noteren. En er is een Raffie-diploma en een rugzak waar je alle diabetesmaterialen handig bijelkaar kan doen. Nu ben ik zelf inmiddels best een kampioen in van alles en nog wat, dus er is ook een een medaille met mijn knappe kop erop. Die krijg je alleen van je dokter of diabetesverpleegkundige bij Diabeter als je iets bijzonders hebt bereikt.

Mee met jou naar huis

Vraag naar mij bij je eerstvolgende bezoek aan Diabeter. Je diabetesverpleegkundige heeft mij gereserveerd voor alle kinderen met diabetes.