Patiëntervaringen | Diabeter

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Diabeter is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Video's 

Hoe ervaren onze patiënten de zorg van Diabeter, behandelcentrum voor type 1 diabetes? We vroegen het aan een aantal van hen en maakten er een serie korte filmportretten van. 

Kemi (5) en haar moeder Annemieke 

"Je wordt hier gewoon begrepen"


Liviu (18)

"Bij Diabeter kennen ze je allemaal bij naam" 


Cindy, moeder van Sten (15 jaar) 

"We konden dag en nacht bellen"


Sten (15 jaar)

"Je voelt je hier echt thuis"


Pepijn (7)

"Ze meten mijn spierballen en daarna gaan we altijd praten"


 

Meer reacties:

'We hebben ons kind weer terug'

"In de maanden na onze overstap naar Diabeter hebben we enorme stappen kunnen zetten in de juiste richting. En ja, ook wij konden rechtstreeks met de arts bellen om advies in te winnen. Zelfs gedurende de nacht na het eerste overlegmoment vraagt de arts je na een paar uur weer terug te bellen om overleg te hebben over hoe verder te handelen. Binnen zes maanden tijd hebben we ons kind weer terug en is de rust binnen ons gezin weergekeerd".

Lees het gehele verhaal van de ouders van Veer over hun eerste jaar met type 1 diabetes op hun website www.mijnkindheeftdiabetes.nl


'Iemand die samen met mij aan de toekomst werkt'

"Bij het ziekenhuis waar ik onder behandeling was kon ik terecht op de momenten dat ik daar behoefte aan had, maar dat voelde voor mij te vrijblijvend. Ik heb soms gewoon een schop onder mijn hol nodig, iemand die mij niet alleen vertelt hoe het niet werkt, maar vooral vertelt hoe het wel werkt."

Lees het gehele artikel van Lauriëtte (25) over haar overstap naar Diabeter op haar eigen blog: www.tijgertjerawr.com/heb-jij-eigenlijk-nog-wel-diabetes/


 

'Jullie zijn er als we jullie nodig hebben'

"Zo goed als twee jaar geleden (27/12/13) kwamen we voor het eerst bij jullie binnen (in Diabeter Deventer). Er is veel veranderd maar we komen we tot de conclusie dat het allemaal goed te doen is zo. Soms stevige dips maar over het algemeen loopt alles goed. En dat is mede dankzij jullie. We realiseren ons ook zeker dat we wat diabetes betreft gelukkig in het juiste land wonen en daar ook gelukkig mee mogen zijn.

Dank je wel dat jullie er zijn als we jullie nodig hebben. Soms hebben we er helemaal geen zin in maar dat natuurlijk niet persoonlijk bedoeld maar gewoon omdat... Tja. Omdat! ;-) Maar we realiseren ons zeker dat het dan ook goed is om weer even te komen en alles te bekijken en in de gaten houden."

Martijn, Iris en Veera Cornelissen.  


‘Toen we bij jullie diabetesteam kwamen veranderde alles' 

“Onze zoon was 12 jaar oud toen bij hem type 1 diabetes werd vastgesteld. Ongeveer een jaar na de diagnose kwam hij bij Diabeter onder behandeling, aanvankelijk  in Diabeter Oost en na onze verhuizing naar Brabant bij Diabeter Zuid in Veldhoven.

“Het afgelopen jaar is hij mee op wintersport geweest met het diabetessportkamp van de Bas van der Goor Foundation, heel spannend voor ons allemaal. Een hele happening, maar diabetesverpleegkundige Anja, ons vertrouwde gezicht van Diabeter was er ook. Een prettig gevoel. Onze zoon kwam terug met veel verhalen, en we hebben toch vaak met open mond zitten luisteren. Er bleken bij zijn lotgenoten zoveel hypo’s en hypers voor te komen, basaalstanden die aangepast moeten, Hba1c waardes van 12 of 13 alsof het normaal was. Het eerste jaar dat ons kind diabetes had waren ze dat voor ons ook, maar toen kwamen we bij jullie team terecht en veranderde alles.

Dr. Winterdijk, met zijn luisterend oor en respect voor hem wist al snel een klik met onze zoon te vinden en hij kreeg hem zelfs bereid om de pomp te gaan gebruiken. De pomp die hij eerder nooit wou! Sinds we bij Diabeter zijn is het altijd een uitje om op controle te gaan, gezellige sfeer, tijd voor een grapje, maar vooral supergoede zorg. Dat het met hem zo ontzettend goed gaat vinden we fantastisch, we zijn super trots op hem, onszelf, maar vooral ook op Diabeter. Hier is de basis gelegd voor die goede zorg, en daar zijn we ons de afgelopen week weer eens even heel bewust van geworden.

Het is nu ruim een jaar geleden dat we naar Brabant verhuisd zijn en we hebben onze draai goed gevonden. Bij Diabeter-Zuid is de zorg echt ook super, maar we zijn nog steeds onder de indruk van de zorg die we kregen we bij Diabeter in Deventer, en dat zullen we NOOIT vergeten! Zo ontzettend bedankt team van Diabeter, voor wat jullie voor ons betekenen en gedaan hebben!"


‘In één oogopslag zie je hoe het ervoor staat!’

"Het is al een tijd geleden ingevoerd maar toch wil ik nog even aangeven hoe blij wij zijn met de kleurrijke overzichten van de upload van de bloedsuikermeter. In één oogopslag zie je hoe het ervoor staat. Vandaag heb ik zo`n overzicht aan een docent op school laten zien, met een beetje uitleg (elk cijfer is een prik, groen is goed en alle andere kleuren vragen om een actie…) was het voor hem snel duidelijk hoe grillig diabetes kan zijn en dat dit het dagelijks functioneren behoorlijk beïnvloedt zowel lichamelijk als geestelijk (en dus ook de leerprestaties). Iets wat ik voorheen in gesprekken niet goed uit kon leggen. Nogmaals dank hiervoor!"

– Ellian Adang (moeder van Luuk Adang) 


‘Aan een half woord genoeg’

“Ik ben heel bewust overgestapt naar Diabeter en heb daar nog geen moment spijt van gehad. Van de receptie tot aan de internist: iedereen kent mij persoonlijk en heeft vaak aan een half woord genoeg om te begrijpen waar ik tegenaanloop of in welke situatie ik zit. Petje af voor dit team! Ik moet er niet aan denken om weer ergens anders onder behandeling te komen.”


‘Complimenten!’

(Naar aanleiding van een Diabeter-informatie-avond:)  “Tijdens de avond realiseerden we ons opnieuw dat we boffen dat we zo dicht bij het centrum wonen en zijn we er hartstikke trots op dat “ons diabetesteam” zich zo inzet, niet alleen merkbaar in de begeleiding van onze dochter en ons, maar ook op een veel grotere schaal. We hopen die combinatie van zorg voor een persoon en zorg voor het grote geheel, te mogen blijven ervaren. Heel veel complimenten voor hoe jullie bezig zijn.”


‘Leven met diabetes en niet meer voor diabetes’

“Ik heb gemerkt dat jullie team heel anders tegen de dingen aankijken dan dat wij gewend zijn . In de gesprekken met Ingrid en Dr Veeze is het een en ander duidelijk geworden. We zullen nog veel moeten leren….. Wel heb ik begrepen dat Jack er veel vrijheid voor terug krijgt. Samen met jullie steun en advies kunnen we gaan leven met diabetes en niet voor diabetes wat we al die tijd gedaan hebben.”


‘Alles staat in de handleiding…’

“Ik heb daar ouders ontmoet die voor hun kind diabeteszorg kregen, waar de tranen van in je ogen springen. Een vader vertelde dat toen zijn dochtertje het ziekenhuis verliet na constatering van diabetes waar hij was ‘ingeregeld’, hij bij het  laatste bezoek aan de kinderarts en diabetesverpleegkundige een doos meekreeg. Daarin zaten de insulinepomp, een recept voor insuline en infusiesetjes,  met de mededeling: “alles staat in de handleiding, zoekt u het zelf maar uit!” Deze man berekent zelf met echtgenote de basaalstanden. En als ze in een crisis zitten en bellen naar het ziekenhuis, dan is meestal de kinderarts ‘even’ afwezig of vrij en komt er geen directe hulp. En daar zit ik dan naast met mijn verhaal over hoe het bij Diabeter gaat. (Ik heb deze man jullie website meegegeven). Lieverds, wat zijn wij goed af met jullie perfecte zorg, deskundige begeleiding/controle, bereikbaarheid”

Tweederde van de patiënten van Diabeter komt van ver buiten de regio: van Den Helder, Emmen tot Maastricht.

Meer weten over Diabeter?