NIEUWSBERICHT

Wereld Diabetes Dag 14 november

11 november 2016

Elk jaar is het op 14 november Wereld Diabetes Dag. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor diabetes. Dat is belangrijk, omdat zo mensen, je vrienden, je buren en collega's, maar ook bestuurders, ministers en beleidsmakers die dag even nadenken over diabetes.

…..meten, spuiten, pompen, checken, hypo voorkomen, spullen mee, weer meten, denken over je gymles, ojee-we-gaan-uit logeren, koolhydraten tellen, hypo voorkomen, hyper wegbolussen, calibreren, catheter inbrengen, ketonenstrips pakken, wat doen we bij een schoolreisje, afspraak maken of school, naar Diabeter gaan, hard werken aan je diabetes, dag in dag uit…..jaar in jaar uit.... Het houdt nooit op.

Wereld Diabetes Dag logo Wereld Diabetes Dag: 14 november, elk jaar!

Wereld Diabetes Dag is er ook om aandacht te vragen voor goede zorg voor diabetes: goede medicijnen, goede hulpmiddelen enzovoort.

Wereld Diabetes Dag brengt diabetes onder de aandacht. Dat doen we door het internationale logo van diabetes, de blauwe cirkel en de kleur blauw die dag zoveel mogelijk te tonen. 

Eyes on diabetes: stuur een foto van jezelf met de blauwe cirkel

Het thema van WERELDDIABETESDAG is 'kijk naar diabetes' (Eyes on Diabetes). Om dat kracht bij te zetten willen we iedereen vragen een foto te sturen met jezelf erop en 'iets' met de blauwe cirkel. Al die foto's samen laten zien dat diabetes er 'gewoon' uitziet: iedereen kan het hebben. Maar achter de foto gaat een leven met diabetes schuil: een mooi leven, soms even een zwaar leven, maar een leven waarin je kunt laten zien wat je allemaal kunt als je diabetes hebt… Als je tenminste goed voor je diabetes mag zorgen. Er is ook een app om zo'n foto te maken (http://www.idf.org/worlddiabetesday/selfie-app) maar jouw eigen idee is ook prima.
Stuur jouw foto naar ons toe via Facebook of Instagram en vraag anderen dat ook te doen! Zo staat iedereen ook even stil bij diabetes!!! Dr. Aanstoot en Raffie hebben de app geprobeerd, je ziet het resultaten hieronder. ;-) 

Doe mee! Laat iedereen één dag kijken naar diabetes en geef diabetes zo de aandacht die deze altijd aanwezige ziekte verdient!

Wij zullen maandag 14 november nog veel meer aandacht besteden aan Wereld Diabetes Dag, o.a. via een radio-uitzending van Business News Radio. Voor alle patiënten die dag en hun begeleiders hebben we een kleine attentie

Dank! Namens iedereen bij Diabeter! 

Wereld Diabetes Dag 14 november