NIEUWSBERICHT

Verandering bestuur Diabeter

28 oktober 2021

Vanaf 1 januari 2022 zullen dr. Henk Jan Aanstoot en dr. Henk Veeze op hun verzoek terugtreden uit de directie / Raad van Bestuur van Diabeter.

Diabeter werd 15 jaar geleden door hen opgericht als een zelfstandig behandelcentrum met focus op de behandeling van mensen met type 1 diabetes. Sindsdien is Diabeter uitgegroeid tot een van de grootste diabetescentra van de wereld. Door de focus en door gebruik van technologie kon echte waardegedreven zorg worden geleverd waardoor zorguitkomsten aanzienlijk werden verbeterd. Met groei en overstap van vele patiënten naar Diabeter bleek de zorg gewaardeerd en ontving Diabeter meerdere prijzen en (inter)nationale awards. Voorbeelden zijn de Zorgondernemingsprijs 2007, de Achmea Quality Award 2014 en de 2017 Value Based Healthcare prijs. In 2021 werd Diabeter een van de vier voorbeeldklinieken van de Global Coalition for Value in Healthcare van het World Economic Forum. Voor hun professionele en maatschappelijke inzet werden in 2017 Veeze en Aanstoot beiden benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

Vanaf januari 2022 ligt de focus van dr. Henk Veeze op de strategische vraagstukken op het terrein van de innovatie van IT zoals Cloudcare en op de internationale uitbouw van Diabeter. Dr. Henk Jan Aanstoot zal zich focussen op research en ontwikkelingen op het terrein van diabetes.

Hiermee gaat een nieuwe fase in voor Diabeter, waarin we blijven kunnen rekenen op de enorme expertise en ervaring van de oprichters van Diabeter, maar op een nieuwe wijze. Diabeter heeft vertrouwen in de toekomst waar haar missie, 'een toekomst zonder diabetescomplicaties ' werkelijkheid zal worden.

Verandering bestuur Diabeter