NIEUWSBERICHT

Veiligheidskennisgeving batterijdop MiniMed 600 en 700

15 juni 2022

Voor insulinepompgebruikers uit de MiniMed™ 600-serie en/of de MiniMed™ 700-serie is een veiligheidswaarschuwing uitgebracht. Het gaat om een mogelijk probleem met de batterijdop van de insulinepomp. Alle gebruikers hebben daarover een bericht van de fabrikant Medtronic ontvangen.

Wat is het probleem?

De batterijdop op de insulinepomp bestaat uit een plastic dop en een metalen contactpunt dat samenwerkt met de AA-batterij om de insulinepomp van stroom te voorzien. Het metalen contact moet op zijn plaats worden gehouden door drie verhoogde, ronde, zwarte, plastic stippen.. Als het metalen contactpunt losraakt of van de batterijdop valt, kan dit resulteren in een onvolledige batterijverbinding, waardoor er geen stroom naar de insulinepomp wordt geleverd. Wanneer de insulinepomp geen stroombron detecteert, zal het alarm 'Plaats batterij' afgaan en wordt de insulinetoediening onmiddellijk gestopt. Na 10 minuten kan het alarmgeluid overgaan in een sirene en wordt de insulinepomp uitgeschakeld.

Oplossing

Raadpleeg de informatie die alle gebruikers op 14 juni per brief of email ontvingen van Medtronic. Overleg zo nodig met je behandelteam bij Diabeter voor meer informatie.