NIEUWSBERICHT

Uitzending gemist? HbA1c, wat moet je ermee?

19 april 2017

Woensdag 19 april organiseerden we via Facebook Live een online vragenuur over het HbA1c, een belangrijke waarde voor iedereen met diabetes type 1. Maar wat moet je er nu eigenlijk mee? Wederom veel vragen tijdens de Live uitzending:

Als je hba1c prima is maar je wel pieken tussendoor hebt. Kunnen die pieken dan alsnog schade aanbrengen aan de vaten en organen? Ik hoopte vroeger altijd dat mn Hba1c uitslag lager zou zijn als ik 'm prikte als ik 'n lage bloedsuiker had ???? is dat ook zo? Verhoog ik met mijn snoepgedrag wat ik bij vlagen heb alsnog toekomstige complicaties? Hoe komt het dat verschillende internisten/artsen een andere waarde als ‘goed HBA1C’ hanteren? enz...

Wietske en dr. Henk-Jan Aanstoot hebben veel vragen direct in de uitzending kunnen bespreken maar er kwamen meer vragen binnen dan dat we in de uitzending konden beantwoorden. Uiteraard gaan we door met deze Live vragenuurtjes! Op 7 juni om 19:30 uur staat de volgende uitzending alweer gepland. Deze uitzending zal in het teken staan van het omgaan met Diabetes type 1.

De uitzending terugkijken kan hier

Of hier via ons Youtube kanaal.

Informatie over HbA1c rustig nalezen? 

De informatie over HbA1c is samengevat in een presentatie van Dr. Aanstoot. Deze kun je hier downloaden en rustig nalezen. 

Volgende uitzending:

Op 7 juni om 19:30 uur staat de volgende uitzending gepland. Deze uitzending zal in het teken staan van het omgaan met diabetes type 1. We houden je via Facebook en onze website op de hoogte.

Uitzending gemist? HbA1c, wat moet je ermee?