NIEUWSBERICHT

Toer de Biesieklet

16 september 2015

Toer de Biesieklet: zondag 27 september

De leukste fietstocht van Rotterdam komt dichterbij! Dit jaar gaat de opbrengst van de tocht naar de Vrienden van Diabeter dus we bevelen deze gezellige en sportieve dag graag bij iedereen aan! Doe je ook mee?

Wat is de Toer de Biesieklet?

De Toer is een jaarlijkse, geheel verzorgde dag met fietstochten van 40 of 80 kilometer in en rondom Rotterdam die gehouden wordt op zondag 27 september. De start en finish zijn in het stadion van Excelsior en de uitgestippelde tocht voert je door de mooie Hollandse polders in de Rotterdamse regio, waaronder Kinderdijk. De fietstocht is geen snelheidsrace, maar een gezellige dag.  Iedereen kan mee doen. Vorig jaar waren er vriendengroepen, families en sportclubs die de tocht ondernamen. Aan het einde van de dag word je onthaald met een barbecue in het Excelsior-stadion. Na zo'n sportieve prestatie zit de sfeer er met zijn allen natuurlijk goed in en is de eetlust prima ;-)

Opbrengst:

De Toer de Biesieklet is meer dan een leuke dag. De opbrengst van het inschrijfgeld van de deelnemers gaat dit jaar volledig naar de Vrienden van Diabeter. Daar zijn we bijzonder trots op! We zullen het geld voor 100% gaan besteden aan de ondersteuning van ouders en leerkrachten van kinderen met type 1 diabetes. Wij weten hoe ingrijpend het is om deze diagnose te horen te krijgen. De ziekte type1 diabetes is er altijd en gaat helaas nooit meer over (op dit moment dan!). Het grijpt ook in op het dagelijks leven op school: hoe goed zijn de leerkrachten in staat om het kind op school te helpen met de diabetes? Daarvoor willen we een 'app'  gaan maken met zaken als 'wat te doen bij hypo / hyper', schoolreisjes, eten op school,  etc. Diabeter beschikt over de kennis, maar het educatieve materiaal moet ontwikkeld gaan worden.  Ook het gemakkelijk onderling met elkaar in contact laten komen van ouders wordt een onderdeel van ons project.  Zo kunnen gemakkelijk ervaringen worden uitgewisseld en praktische kennis worden gedeeld. De komende tijd gaan we dit uitwerken.

Inschrijven:

Schrijf je nu in. Je trakteert jezelf op een leuke dag in de buitenlucht en ondersteunt bovendien de verdere verbetering van diabeteszorg bij Diabeter! Inschrijven en meer info op: toerdebiesieklet.nl

 

Toer de Biesieklet