NIEUWSBERICHT

Thema-avond diabetes type 1

07 februari 2017

Als iemand met diabetes heb je 24 uur per dag te maken met diabetes. Soms is het prettig om ook buiten de spreekuren meer informatie te krijgen over het leven met diabetes en in contact te komen met anderen die diabetes van dichtbij meemaken. 

We nodigen je daarom van harte uit voor onze thema-avond over type 1 diabetes die we  organiseren op maandag 20 februari a.s. bij Diabeter Rotterdam. Iedereen is welkom, dus niet alleen als je zelf of je kind onder behandeling is bij ons, maar ook als je dat (nog) niet bent of een familielid of partner bent van iemand met type 1 diabetes. Alle leeftijden zijn welkom.

HbA1c: Wat moet je ermee?

HbA1c: elke drie maanden krijg je een nieuwe uitslag, maar wat moet je ermee en is dit wel zo belangrijk?  Dr. Henk-Jan Aanstoot vertelt je alles over dit ‘magische’ rapportcijfer en de invloed op je kwaliteit van leven.

Na de pauze gaat Wietske Wits met je in discussie over hoe belangrijk je HbA1c voor jou is.  Is het voor jou ook elke drie maanden weer spannend om je HbA1c te laten prikken?  Een goede HbA1c-waarde betekent een investering in iets waar je pas later de voordelen van hebt. Wissel ervaringen uit met anderen die ook dagelijks te maken hebben met die continue 'strijd' met je glucosewaardes.

Als laatste iets waar de glucoseregeling ook invloed op heeft: School
School staat in de top 5 van struikelblokken met diabetes. Gelukkig is er tegenwoordig meer mogelijk, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Hoe zorg je dat je, als ouder of leerling, de mogelijkheden optimaal benut? Lydia Braakman van de Stichting ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ geeft je praktische handvatten.

Wat gaan we doen?

  • 19.00 u: inloop, ontvangst met koffie en thee
  • 19.30 u: welkom en 10 jaar Diabeter, van nul tot nu, door Dr. Henk-Jan Aanstoot
  • 19.45 u: HbA1c, wat moet je ermee?’ door Dr. Henk-Jan Aanstoot
  • 20.15 u: pauze en mogelijkheid voor vragen
  • 20.25 u: interactief programma: leven met diabetes, geleid door Wietske Wits
  • 21.10 u:  Zorgeloos met diabetes naar school: door Lydia Braakman van de gelijknamige stichting.
  • 21.30 u: afsluiting.

Voor wie is deze avond interessant?

Iedereen met interesse in diabetes type 1. Dus (ouders van) patiënten die bij Diabeter onder behandeling zijn, diegenen die dat nog niet zijn, maar ook bijv. familieleden van mensen met type 1 diabetes. Iedereen is welkom, dus alle leeftijden. Toegang is gratis.

Ja, ik meld me aan!

Thema-avond diabetes type 1