NIEUWSBERICHT

Nieuwe sensor G4 binnenkort verkrijgbaar voor 780G gebruikers

11 oktober 2021

Vanaf 25 oktober a.s. wordt de nieuwe sensor Guardian 4 (G4) Bluetooth geïntroduceerd. De Guardian 4 is de nieuwe sensor die bij de 780G pomp hoort en die in tegenstelling tot de huidige sensor geen dagelijkse kallibraties meer nodig heeft. Minder vingerprikken dus!

Wie krijgt het G4 CGM systeem en wanneer?

De G4 is alleen geschikt voor een combinatie met de de 780G insulinepomp vanwege de koppeling via bluetooth. Voor 640G of 670G-gebruikers is deze dus niet geschikt. Heb je een 780G en gebruik je momenteel de Guardian 3 sensor met bluetooth, dan krijg je bij de eerstvolgende kwartaallevering een G4 Bluetooth transmitter kit en G4 sensoren. Je moet dus wel eerst je bestaande voorraad oude G3 sensoren opmaken. Om deze reden kunnen de al geleverde G3 sensoren ook niet retour komen.

Vergoeding glucoseteststrips

De vergoeding van de teststrips wordt voor G4-gebruikers verlaagd door sommige zorgverzekeraars. Bestel je bij Diabstore dan worden de vergoedbare strips aangepast in je bestelling. Heb je hier vragen over neem dan contact op met de klantenservice. Ook krijg je bij de eerste order een productinstructie van Medtronic, met een link naar een online instructievideo.

Een kleine eerste groep 780G-gebruikers mocht de afgelopen twee weken starten met de G4 sensor en de reacties zijn positief. Onze collega Wietske schrijft over haar ervaringen  hier op haar Facebookpagina: Yes, Guardian 4

Nieuwe sensor G4 binnenkort verkrijgbaar voor 780G gebruikers