NIEUWSBERICHT

ISPAD 2023 en Diabeter

02 oktober 2023

Van 18 tot 21 oktober a.s. organiseert de International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) haar 49e jaarconferentie. Dit keer is dat in Rotterdam, de "thuisbasis" van Diabeter. Natuurlijk zijn we niet alleen enorm vereerd dat kinderarts Dr. Dick Mul de conference chair is, maar we zijn ook heel actief in het programma, en daar buiten. Een van de extra’s die we organiseren zijn twee sessies in onze kliniek in Rotterdam. Dat doen we op:

 • Donderdagochtend 19 oktober van 8.00 tot 10.00 uur: ontbijtsessie
 • Vrijdagmiddag 20 oktober van 16.00 tot 18.00 uur: "verfrissingssessie"

Wat gaan we doen?

Diabetestechnologie ontwikkelt zich steeds verder en daarmee verandert de rol van zorgverleners en die van patiënten. Hoe kun je als diabeteszorgverlener mensen met type 1 diabetes zo goed mogelijk blijven ondersteunen, nu en in de toekomst? Wat heb je daarvoor nodig? Peer to peer netwerk Diabetes+ zal de sessie modereren en het perspectief van de patiënt in de discussie brengen.

Naast deze sessies is er ook de mogelijkheid om de kliniek te bezoeken en contact te leggen met collega's. Let op: er zijn beperkte zitplaatsen, dus registreer je op tijd.

Agenda:

• Welkom bij Diabeter

• De toekomst van diabeteszorg - Sanjoy Dutta - Chief Scientific Officer JDRF

• Hoe Diabeter de toekomst tegemoet treedt; waar staan we nu en waar gaan we naartoe?

• Diabeter Clinic Tour / ontmoetingen & netwerken

Aanmelden


Het aantal plekken voor de sessies is beperkt, dus meld je nu hier aan.
 


Congresprogramma ISPAD: 

Naast de bijeenkomsten bij Diabeter zijn we betrokken bij het formele congresprogramma van ISPAD:

Woensdag 18 oktober

11.15 -12.45 uur: Voeding - Sarah Koning (dietary interventions in closed loop systems - Veranderende klinische voedingsbenaderingen).

16.15-17.45 uur: Diabeteszorg en klinische trajecten/ zorg op afstand - Henk-Jan Aanstoot (resultaten/klinische workflows / Cloudcare).

Vrijdag 20 oktober

 9.00 - 10.00 uur: Uitkomsten en waarde - Maarten Akkerman, directeur Diabeter: over waardegedreven zorg en hoe dit het zorgmodel van Diabeter stimuleert.

11.15 - 12.45 uur: De grenzen verleggen door type 1 diabetes-technologie - Giesje Nefs (Diabetes technologie: Hulp of hindernis voor de ontwikkeling van kinderen met type 1 diabetes?).


Sessies in samenwerking met Medtronic:

 • Donderdag 19 oktober van  13.15 - 14.30 uur: praktische workshop 
  Locatie: Workshopruimte. Van Weelde Zaal + Mees Zaal

 • Donderdag 9 oktober: 19.00- 22.00 Internationale bijeenkomst van pediatrische experts inclusief breakout-sessies. Anne-Marieke Kuijs (Diabeter Care Model)
  Locatie: Mainport Hotel, Rotterdam

 • Vrijdag 20 oktober: 13.30-14.45: Industrie-symposia  (wat is dit?)
  Locatie: zaal 3, Jurriaanse Zaal.

Verder nog:

Een aantal sessies tijdens de ISPAD conferentie worden geleid  door medewerkers van Diabeter. Daaronder dr. Henk-Jan Aanstoot, Theo Sas en Per Winterdijk). We zullen daarnaast meerdere posterpresentaties hebben.

Over Diabeter

Diabeter is een toonaangevende zorgverlener voor patiënten met insuline-afhankelijke diabetes. Sinds de lancering in 2006 heeft het innovatieve zorgmodel van Diabeter zijn positieve impact op de patiëntresultaten en efficiëntie aangetoond. Elke Diabeter-kliniek volgt een holistisch, interdisciplinair, op technologie gericht zorgplan, waarbij peers worden betrokken en de autonomie van patiënten wordt gemaximaliseerd.

We kijken ernaar uit u te zien bij ISPAD!

ISPAD 2023 en Diabeter