NIEUWSBERICHT

Flash glucose monitoring vergoed: hoe verder?

13 december 2019

De flash glucose meter (bekend onder de merknaam FreeStyle Libre) wordt voortaan vergoed voor iedereen met diabetes en intensieve insulinetherapie. Dat heeft Zorginstituut Nederland (ZIN) gisteren bekend gemaakt.

Een beter inzicht in je bloedsuikers

Eerder werd deze methode om je bloedsuikers te meten zonder een vingerprik, al vergoed voor 4 groepen van type 1 diabetespatiënten. Nu zijn deze criteria verruimd naar iedereen met diabetes die tenminste 4 x per dag een vingerprik moet doen om hun bloedglucose te meten. Dat zijn dus niet alleen mensen met type 1 diabetes, maar ook een deel van de mensen met type 2 diabetes.

Geweldig goed nieuws!

We hebben ons als behandelaar van meer dan 2.600 mensen met type 1 diabetes al heel lang ingezet om glucosesensoren, zowel continuous glucose monitoring als flash glucose monitoring (FGM) bereikbaar te maken voor iedereen met type 1 diabetes. We zien de technologische ontwikkelingen immers als een belangrijke bijdrage aan de best mogelijke uitkomsten en aan de kwaliteit van leven voor iedereen met type 1 diabetes.

De stap naar vergoeding van FGM is geweldig goed nieuws en zeker ook te danken aan de inzet van Loes Heijmans en Orietta Koster van Sensorvergoeding.nl.

Je aanvraag aan je behandelteam van Diabeter

Ben je bij Diabeter onder behandeling en kon je tot nu toe geen aanspraak maken op FGM? We zijn intern druk bezig om je zo snel mogelijk een aanvraag te kunnen laten doen en die te beoordelen. De procedure daarvoor is hetzelfde gebleven. Kijk daarvoor op: 
diabeter.nl/educatie-flash-glucose-monitoring


Meer lezen over Diabeter, gespecialiseerd behandelcentrum voor diabetes type 1:

 

Flash glucose monitoring vergoed: hoe verder?