NIEUWSBERICHT

Flash Glucose Monitoring: update vergoeding

24 oktober 2018

Beste patiënten, ouders en betrokkenen,

Het is bijna een jaar geleden dat het Zorginstituut besloot dat flash glucosemeting (FGM, Libre) voor een aantal patiënten zou worden vergoed (https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/standpunten/2018/04/30/standpunt-flash-glucose-monitoring-freestyle-libre-bij-diabetes ). Helaas is er nog steeds geen afspraak tussen de leverancier Abbott en de Zorgverzekeraars, vertegenwoordigd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN), over hoe de levering en vergoeding van de Libre zal worden geregeld. De gesprekken tussen Abbott, leveranciers en ZN lopen nog. 

Abbott, de leverancier van de Libre, levert nu echter wel de Freestyle Libre rechtstreeks aan patiënten die op de wachtlijst van Abbott aangemeld staan. Dit is een tijdelijke situatie. 

We adviseren u nog even geduld te hebben tot er definitieve besluiten zijn genomen. Staat u op de wachtlijst van Abbott en wilt u gebruikmaken van de bestelling via de webshop van Abbott dan zult u meteen zelf moeten afrekenen. Door de onduidelijkheden weten we nu niet hoe, wat en hoe er vergoed gaat worden door de zorgverzekeraars, waardoor we op dit moment niet kunnen garanderen dat de zorgverzekeraar in uw situatie tot vergoeding over zal gaan.

Als u wel gaat bestellen kunt u via de receptie van uw Diabeter behandellocatie een zgn. ZN formulier aanvragen. U krijgt dit ingevuld opgestuurd naar uw huisadres zodat u vergoeding kunt aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Tot op heden neemt Abbott geen bestellingen aan van mensen die nog niet op de wachtlijst staan.

We houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

 

Flash Glucose Monitoring: update vergoeding