NIEUWSBERICHT

Even voorstellen: Ed Vader

31 oktober 2017

Sinds 1 oktober werkt Ed Vader bij Diabeter Rotterdam als diabetesverpleegkundige voor (jong)volwassenen met diabetes type 1.  Ed verdiende zijn sporen ruimschoots als (kinder)diabetesverpleegkundige in Zeeland en is oprichter van de Stichting KinderDiabetes Zeeland. We stellen hem graag aan je voor.

Waar heb je hiervoor gewerkt?

“Ik werk al heel wat jaartjes binnen de diabeteszorg; ooit ben ik begonnen als wijkverpleegkundige met aandachtsgebied diabetes. Daarna ben ik gaan werken in een algemeen ziekenhuis op de volwassenenpoli, vervolgens als transmuraal diabetesverpleegkundige en de laatste 15 jaar werkte ik als kinderdiabetesverpleegkundige in Zeeland.“

Wat heeft je doen besluiten om voor bij Diabeter te komen werken?

"Na een kort uitstapje bij Buurtzorg als wijkverpleegkundige kwam ik er achter dat de diabeteszorg me na aan het hart ligt. Ik wil me verder ontwikkelen te midden van collega’s die ook maar met één ding bezig zijn: de kwalitatief beste diabeteszorg geven aan (jonge) mensen met type 1 diabetes.  Zo leer je van elkaar.
Diabeter is een organisatie die mij de mogelijkheden en ruimte geeft om deze zorg goed uit te voeren." 

Wat motiveert je in je werk?

"Een doel in mijn werk is dat ik de mensen die bij mij komen ‘op weg help’ en  ‘de tools  geef’ om controle te hebben over hun eigen diabetes. Welbevinden is voor mij een sleutelwoord hierin.  Ik kan erg blij worden van iemand die na een lastige periode met mijn adviezen weer positief met zijn of haar diabetes verder kan."

Maar jouw betrokkenheid met jonge mensen met diabetes gaat nog verder toch?

Ja, naast mijn werk ben ik actief in de Stichting Kinderdiabetes Zeeland. Die heb ik samen met enthousiaste en gedreven ouders opgericht. We organiseren allerlei activiteiten, waaronder een zomerkamp voor kinderen met diabetes. We geven educatie op scholen en nog veel meer. Sinds dit jaar zijn we landelijk gegaan als Stichting KinderDiabetes. We zijn er ontzettend trots op dat Paskal Jacobsen van Bløf onze ambassadeur is geworden.”

Wij zijn op onze beurt dan weer trots op dat Ed Vader voor Diabeter heeft gekozen. Welkom Ed!

Even voorstellen: Ed Vader