NIEUWSBERICHT

Ervaringen bij overstap naar Diabeter

12 september 2016

Samantha de Jong uit Zaandam stapte een paar maanden geleden over naar Diabeter in Schiphol en vertrouwde ons de diabeteszorg voor haar dochter Kyani (8) toe. Haar vertrouwde zorgverlener ZMC stopte namelijk met de diabeteszorg en Samantha vond ons via een open avond bij Diabeter.

Samantha beschrijft haar ervaringen als ouder van een kind met diabetes in haar blog, dat we graag hieronder delen. We vroegen haar hoe ze de overstap naar Diabeter ervaren heeft? Daar wilde Samantha best iets over vertellen:

"De overstap heb ik als heel goed ervaren, hier wordt ook met Kyani zèlf besproken hoe alles gaat. Bij onze vorige zorgverlener ZMC had Kyani het snel gezien want ze werd er minder bij betrokken. Ik merk dat ze met plezier naar Diabeter Schiphol gaat voor de controles en dat ze graag praat met diabetesverpleegkundige Fatima en kinderarts Dr. Simm. Dit geeft ook mij een fijn gevoel en echt een warm welkom. Wij worden hier goed begeleid: ze kijken niet op de klok; ze nemen alle tijd voor onze vragen en om de aanpassingen goed door te spreken. Ik vind het ook fijn dat er elke afspraak de HbA1c-waarde gemeten wordt en ook hier gewicht en lengte van Kyani goed bijgehouden worden. Dat was bij ZMC ook niet zo. Vooral dat haar gezondheid in de gaten wordt gehouden vind ik fijn, aangezien ze erg was afgevallen doordat ze ziek werd en ook nog eens heel slecht warm eet, hier worden wij ook in begeleid."

Dank je wel en we hopen nog veel voor jullie te kunnen betekenen!

Naar het blog van Samantha, moeder van een kind met diabetes type 1.