NIEUWSBERICHT

Een tweede brief aan Minister Kuipers over sensorvergoeding

17 mei 2022

Begin dit jaar deden we samen met een heleboel diabetesorganisaties*) een schriftelijke oproep aan Minister Ernst Kuipers om sensorvergoeding aan iedereen met type 1 diabetes mogelijk te maken. We kregen antwoord van hem, maar niet het antwoord waar we op hoopten. Reden genoeg voor een nieuwe brief, want sensorvergoeding is bittere noodzaak.

In de tweede brief vragen we de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nogmaals om een bredere vergoeding van rt-CGM, de continue glucosesensoren die slim samenwerken met een insulinepompsysteem. In de eerste brief liet de Minister namelijk weten geen reden te zien om een nieuwe beooordeling door het Zorginstituut te laten uitvoeren. Het Zorginstituut is de belangrijke adviseur over vergoedingen aan de Minister en adviseerde eerder niet over te gaan tot een bredere vergoeding van rt-CGM.

Nieuwste wetenschappelijke inzichten

Wij vinden dat er wel degelijk alle reden is voor een nieuwe beoordeling door het Zorginstituut. De laatste jaren zijn de technologische ontwikkelingen namelijk pijlsnel gegaan. In de brief brengen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het gebruik van continue glucosesensoren onder de aandacht.

We blijven ons inzetten voor de beste diabeteszorg anno 2022 met keuzevrijheid op het gebied van hulpmiddelen zoals rt-CGM. Gewoon omdat we zóveel verbetering zien die bereikt kan worden door rt-CGM! Onze arts dr. Henk-Jan Aanstoot vertelt hier meer over die verbeteringen aan Diabetesgeneeskunde.nl

De  hele brief vind je hier:

 

*) Dit zijn: Diabetesvereniging Nederland, Diabetes Fonds, Diabetes+, Stichting DON, Stichting ééndiabetes, Orietta Koster (sensorvergoeding.nl), Bas van de Goor Foundation, Stichting JDRF Nederland en Diabeter

Een tweede brief aan Minister Kuipers over sensorvergoeding