NIEUWSBERICHT

Diabetes, sport en bewegen

06 maart 2017

Thema-avond 21 maart, Diabeter Oost in Deventer, 19.30 tot 21.30 u

Is het überhaupt te doen: diabetes en sport? Lukt het om jou om dan je bloedsuikers onder controle te houden? Of vermijd je sport vanuit angst voor hypo’s?

Onze arts en diabetoloog  Per Winterdijk geeft adviezen aan topsporters met diabetes en deelt tijdens de thema-avond ook met jou graag zijn kennis over hoe je sporten met diabetes type 1 tot een succes kan maken. Iedereen is welkom, dus niet alleen als je zelf of je kind onder behandeling bent of is bij ons, maar ook als je dat (nog) niet bent of een familielid of partner bent van iemand met type 1 diabetes. Alle leeftijden zijn welkom.

Wietske Wits vertelt over haar leven met diabetes en ze deelt graag haar eindeloze streven om nu echt te gaan sporten :-). Zij weet uit ervaring dat als zij sport dat haar bloedsuikers dan veel gemakkelijker te regelen zijn dan wanneer ze niet sport.

Als laatste iets waar de glucoseregeling ook invloed op heeft: school

School staat in de top 5 van struikelblokken met diabetes. Gelukkig is er tegenwoordig meer mogelijk, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Hoe zorg je dat je, als ouder of leerling, de mogelijkheden optimaal benut? Lydia Braakman van de Stichting ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ geeft je praktische handvatten.

Wat gaan we doen?

  • 19.00 u: inloop, ontvangst met koffie en thee

  • 19.30 u: welkom en 10 jaar Diabeter, van nul tot nu, door Per Winterdijk 

  • 19.45 u: in beweging met diabetes, door Per Winterdijk

  • 20.15 u: pauze en mogelijkheid voor vragen

  • 20.25 u: interactief programma: 'Beweeg ik wel genoeg?', eigen ervaringen met Wietske Wits

  • 21.10 u: Zorgeloos met diabetes naar school: door Lydia Braakman van de gelijknamige stichting.

  • 21.30 u: afsluiting.

Voor wie is deze avond interessant?

Iedereen met interesse in diabetes type 1. Dus (ouders van) patiënten die bij Diabeter onder behandeling zijn, diegenen die dat nog niet zijn, maar ook bijv. familieleden van mensen met type 1 diabetes. Iedereen is welkom, dus alle leeftijden. Toegang is gratis, je aanmelden doe je hieronder. Graag tot dan!

Ja, ik meld me aan

Diabetes, sport en bewegen