NIEUWSBERICHT

Diabetes: hoe gaat het met je?

04 februari 2022

Diabetes persoonsgerelateerde uitkomsten

'Hoe gaat het er mee?' is een veel gestelde vraag. Maar soms ook een lastige om te beantwoorden als je type 1 diabetes hebt. Gaat het om hoe ik me voel? Of gaat het over hoe m'n glucoseregeling is? Wat m'n HbA1c of TIR is? De focus lijkt vaak uit te gaan naar je diabetes, maar 'hoe gaat het er mee?' is zo veel meer. Er zijn nu eenmaal veel dingen die in je leven belangrijk zijn en onderling verbonden en ook effect hebben op je diabetes of andersom. 

Daarom is het belangrijk dat ook te bespreken. Bijvoorbeeld klachten als somberheid of angst, en je zorgen over diabetes, maar ook over hoe het op school of werk gaat en thuis.

We willen onze zorg graag verbeteren door ook deze belangrijke “persoonsgerapporteerde uitkomsten” (PRO's) te gaan navragen, maar ook, als je dat wilt, te bespreken. Hoe vind je zelf dat het echt allemaal gaat? Dus naast 'HaBeeAEenCee' ook 'het HaHeHoegaatHetErMee'.
 
In  februari starten we een onderzoek om te leren hoe we dat het beste kunnen doen. We willen immers ook geen ellenlange vragenlijsten hebben. We gaan in dit onderzoek uitzoeken welke vragen er toe doen. Dat onderzoek (we zoeken 200 deelnemers, loopt in februari en maart) moet helpen om daarna regelmatig deze onderwerpen na te vragen, bijvoorbeeld elk jaar.   

We sturen je in februari een uitnodiging om aan dit onderzoek mee te doen en hopen op je medewerking!

Met vriendelijke groet,
Giesje Nefs
Per Winterdijk
Henk-Jan Aanstoot

Diabetes: hoe gaat het met je?