NIEUWSBERICHT

Diabeter Centrum Amsterdam: nieuw geavanceerd behandelcentrum voor diabetes type 1 en erfelijke vorm

13 juli 2023

Amsterdam UMC en Diabeter openen vanaf september een gespecialiseerd behandelcentrum voor type 1 en erfelijke vormen van diabetes voor kinderen en volwassenen in het Slotervaart Gezondheidscentrum in Amsterdam. Het centrum krijgt de naam Diabeter Centrum Amsterdam. Dankzij deze samenwerking worden persoonlijke aandacht, geavanceerde behandelmethoden en wetenschappelijk onderzoek gecombineerd om een gezond leven met diabetes mogelijk te maken.

Het centrum zal zich richten op het leveren van de juiste zorg op de juiste plaats. Naast de reguliere consulten op locatie zullen zorgprofessionals de patiënten op afstand monitoren, begeleiden en behandelen, toegespitst op hun persoonlijke situatie. Mensen met de chronische aandoening type 1 of erfelijke vormen van diabetes zijn gebaat bij eigen regie en persoonsgerichte zorg. De zorgverlening van Diabeter Centrum Amsterdam zal daarbij naadloos aansluiten.

"Op basis van de bewezen impact op patiëntresultaten en efficiëntie is Diabeter een aantrekkelijke samenwerkingspartner voor Amsterdam UMC", zegt Erik Serné, internist-vasculaire geneeskunde/diabetologie bij Amsterdam UMC en medisch directeur van Diabeter Centrum Amsterdam. "Het Diabeter-zorgmodel versterkt de mogelijkheden voor onderzoek en gegevensverzameling om de gezondheid van mensen verder te verbeteren", vervolgt hij.

Diabeter Centrum Amsterdam is een expertisecentrum voor de regio. “Gezamenlijk kunnen we nog betere zorg bieden op een centrale plek voor kinderen en volwassenen. Door samen te werken kunnen wij leren van Amsterdam UMC en Amsterdam UMC leert van Diabeter”, zegt Peter van Delft, algemeen directeur Diabeter Centrum Amsterdam. “Zo stelt Diabeter data beschikbaar uit onze systemen voor wetenschappelijk onderzoek door Amsterdam UMC." Vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid is gekozen voor een vestiging in het Slotervaart Gezondheidscentrum Amsterdam, voorheen het Slotervaart Ziekenhuis.

Conferentie
Medio november organiseert Diabeter Centrum Amsterdam een speciale dag met zowel een inhoudelijke conferentie als een feestelijke openingsceremonie voor alle betrokkenen. Tijdens deze dag zal de toewijding aan hoogwaardige diabeteszorg centraal staan.

Over Amsterdam UMC
Sinds juni 2018 zijn in Amsterdam UMC de krachten van AMC en VUmc gebundeld. Ruim 19.000 professionals werken hier aan goede en toegankelijke zorg voor volwassenen en kinderen. Samen werken zij aan een toekomst waarin ze ziekten voorkomen en de beste behandelingen beschikbaar maken voor alle patiënten. De nadruk ligt daarbij op complexe patiëntenzorg en de hooggespecialiseerde behandeling van zeldzame aandoeningen.

Over Diabeter
Diabeter heeft sinds 2006 gespecialiseerde behandelcentra voor kinderen en volwassenen met type 1 of erfelijke vormen van diabetes in Rotterdam, Schiphol, Groningen, Eindhoven en Deventer. De patiënten van Schiphol gaan over naar Diabeter Centrum Amsterdam. Vanuit klinisch oogpunt opereren alle Diabeter-centra onafhankelijk, maar profiteren ze van de schaal, infrastructuur en expertise van moederbedrijf Medtronic, de wereldleider op het gebied van gezondheidstechnologie. Medtronic werkt samen met gezondheidssystemen en diabeteszorgcentra om het model van diabeteszorg in Nederland en internationaal te transformeren. 

Diabeter Centrum Amsterdam: nieuw geavanceerd behandelcentrum voor diabetes type 1 en erfelijke vorm