NIEUWSBERICHT

Diabeter Centrum Amsterdam geopend

18 november 2023

Het gloednieuwe Diabetescentrum Amsterdam is op woensdag 15 november 2023 feestelijk geopend door de Amsterdamse wethouder Alexander Scholtes en een moeder en zoon die beiden type 1 diabetes hebben. Hiermee is de start gegeven voor een innovatieve zorgfaciliteit voor mensen met type 1 diabetes. Met veel enthousiasme verwelkomt het Diabeter Centrum Amsterdam patiënten met de belofte van vooruitstrevende zorg op maat.

Diabeter Centrum Amsterdam is een samenwerking tussen Amsterdam UMC en Diabeter, met als missie zorg te leveren gericht op een leven zonder diabetescomplicaties voor mensen met type 1 diabetes.

Net als zusterorganisatie Diabeter, legt Diabeter Centrum Amsterdam centrum de nadruk op gepersonaliseerde behandelplannen. Daarbij werkt een multidisciplinair team van type 1 diabetesspecialisten samen om de beste resultaten te bereiken. Door de combinatie van de nieuwste behandelmethoden, inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke aandacht streeft het centrum naar het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en erfelijke vormen van diabetes. 

Drukbezochte open dag

Op 18 november was er een open dag, waarbij bezoekers de gloednieuwe faciliteiten konden verkennen en kennis konden maken met het behandelteam. De open dag trok een groot aantal geïnteresseerden, wat de groeiende behoefte aan gespecialiseerde diabeteszorg benadrukt. Tijdens de open dag werden informatieve sessies gehouden, waarbij de nadruk lag op educatie, interactie met de bezoekers en de nieuwste ontwikkelingen in diabeteszorg.

Met de opening van dit diabetescentrum wordt een belangrijke stap gezet in de verbetering van de diabeteszorg in de regio.

Het Diabeter Centrum Amsterdam staat klaar om een verschil te maken in het leven van mensen met type 1 diabetes door hoogwaardige zorg en ondersteuning te bieden. Meer weten? Kijk op www.diabetercentrumamsterdam.nl

 

 

Diabeter Centrum Amsterdam geopend