NIEUWSBERICHT

De Healthband: niet zo maar een armband

14 oktober 2015

Sinds kort staat op al onze vestigingen een display met een heleboel verschillende mooie en kleurige armbandjes: de Healthband. We spraken met Cindy, initatiefneemster van deze sieraden.

Wat is de Healthband en wat is er zo handig aan voor mensen met type 1 diabetes?

"De Healthband is een mooie armband of ketting waar alle (voor jou persoonlijk) benodigde medische gegevens op staan. Bij een incident waarbij het niet meer mogelijk is zelf het woord te doen, spreekt de Healthband voor jou. Medisch personeel kan gemakkelijk van de Healthband aflezen wat je "mankeert" en daar adequaat naar gaan handelen en een behandelplan maken. Ook staan er op de Healthband's ICE (In Case of Emergency) nummers, zodat je directe omgeving ook nog eens snel geïnformeerd kan worden. Een Healthband kan dus echt levensreddend zijn"

Hoe ben je op het idee gekomen om met deze armbanden te starten?

"Ik heb zelf diabetes type 1 en ben insuline-afhankelijk. Ik moet dagelijks een uur heen en een uur terug reizen naar mijn werk, en vond het toch wel belangrijk dat mocht er iets gebeuren medisch personeel of mensen om mij heen via een medisch sieraad geïnformeerd konden worden over mijn toestand op dat moment. Dus begon het zoeken op het internet, veelal kwam ik de ietwat ouderwetse talisman hangers tegen, of gepruts met een papiertje. Ik blijf natuurlijk een vrouw :-) en wilde gewoon een leuk sieraad dat ik mooi vond. En toen is het idee achter Healthband ontstaan."

Wat voor reacties heb je tot nu toe gekregen?

"O, wat een leuke armband heb je om! Mensen zijn dan veelal verbaasd dat het een medisch sieraad is. En wat een slim idee! En dan komen er meestal verhalen naar boven van mensen in de omgeving die ziek zijn of medicatie gebruiken en zo gaat het balletje dan rollen. Mensen in mijn omgeving zien er zeker het nut van in. "

Dat nut zien wij als Diabeter zeker ook in! We vinden het dan ook leuk om een display van de Healthband in al onze vestigingen te hebben staan. Zo kunnen onze jonge patiënten (en hun ouders) de armbandjes in allerlei varianten eens rustig bekijken. Voor meer info check ook  healthband.nl 

De Healthband: niet zo maar een armband