NIEUWSBERICHT

De beste glucosemeters voor de beste diabeteszorg

03 maart 2015

Glucose: meten is weten....

Er is veel aandacht in de media over bloedglucosemeters.  Kan ik nog wel bij mijn vertrouwde leverancier terecht? Moet ik over op een andere meter? Geeft mijn bloedglucosemeter nog wel betrouwbare waardes? Moet mijn meter jaarlijks worden getest? Hoe weet ik, dat ik goed meet? We krijgen er bij Diabeter en Diabstore veel vragen over.

Om de vragen te beantwoorden: Diabeter kiest bij de behandeling alleen voor de beste bloedglucosemeters. Bij vragen of twijfel kun je direct bij ons terecht.

Alleen de beste glucosemeters

Goede diabeteszorg vereist veel: veel meten, handelen, nadenken en aanpassen. Ook van je insulinedosis. Dat is nauwkeurig werk en vereist een goede en betrouwbare meter. Een glucosemeter is naar ons idee dan ook geen ‘hulpmiddel’ maar een essentieel onderdeel van goede diabetesregeling en veilige insulinetoediening.

Voor veilige en goede diabetesregeling gebruikt Diabeter daarom ook de beste meters. Die meters kun je elektronisch met ons verbinden. Dat maakt een nog betere diabetesregeling mogelijk door e-Health via onze Ther@piemail en straks een Diabeter-App. Een goede (A-merk) meter is dan ook een vast onderdeel van onze behandelingsaanpak.

Speciale afspraken met alle zorgverzekeraars

Diabstore, de partner van Diabeter voor glucosemeters en alle andere diabetesmiddelen, heeft met alle zorgverzekeraars contractafspraken gemaakt over het gebruik van juist die goede meters die met onze e-Health zijn te gebruiken. De verzekeraars zien de voordelen die aan onze zorgmethode zitten en hebben daarom aparte afspraken voor vergoedingen met ons gemaakt. Je hoeft daarom als je bij Diabeter onder behandeling bent en via Diabstore je  materialen afneemt, geen meter om te ruilen voor een minder goed product.

Moet mijn meter elk jaar gecontroleerd worden?

Het jaarlijks laten controleren van je meter is niet nodig. De meters die we gebruiken zijn topmeters die in de drie jaar die ze goed moeten werken, accuraat zijn. De glucosemeters kunnen overigens niet eens opnieuw worden ‘ingesteld’ (geijkt worden). Ze kunnen alleen vervangen worden, de calibratietechniek zit in de strip verwerkt. Is je meter ouder dan drie jaar, neem dan contact op met Diabstore voor vervanging. Als je twijfelt over de kwaliteit van je meter omdat de waardes niet overeenkomen met hoe je je voelt, neem ook dan contact op. We helpen je graag!

Wat kan ik zelf doen voor een juiste glucosemeting?

Heel belangrijk zijn de stappen die aan de glucosemeting voorafgaan. We vragen daarom mensen regelmatig om de techniek samen met je diabetesverpleegkundige door te nemen. Nu zal je denken “ik prik soms wel 7 x per dag en zal toch wel weten hoe het moet!”. Toch adviseren we om dat te doen: Het blijkt helaas dat veel mensen in de snelheid van alle dag soms wel een kwart van de metingen niet helemaal goed uitvoeren en dat zit vrijwel altijd in die stappen vooraf. Denk aan alle belangrijke stappen als vergeten handen wassen of te hard in je vinger knijpen als het moeilijk is om een druppel te krijgen. Dit geeft een afwijkend resultaat dat niets te maken heeft met de kwaliteit van je meter. Bewaar ook de strips op de juiste wijze: in het originele potje, zodat er geen licht en vocht bij kan komen.

De beste glucosemeters voor de beste diabeteszorg