NIEUWSBERICHT

Coronavaccinaties voor mensen met type 1 diabetes

03 mei 2021

Het is zover! Mensen met diabetes tussen 18 en 60 jaar (geboortejaren 2003 t/m 1961) krijgen vanaf 3 mei een uitnodiging via de post voor vaccinatie tegen Covid 19. Dit loopt niet via ons maar via je huisarts, die de adressen voor uitnodigingen aanlevert aan de GGD. Uitgangspunt voor de selectie van adressen is de griepprik. In de uitnodigingsbrief kun je een afspraak maken met de GGD en vind je meer informatie.

Niet iedereen krijgt op hetzelde moment een uitnodiging. Dit gaat in fases omdat de voorraad vaccins beperkt is. Als je eind mei nog geen uitnodiging hebt ontvangen, neem dan contact op met je huisarts.

Welk vaccin:

Voor zover nu bekend, zal gevaccineerd worden met BioNTech/Pfizer of Moderna. .

Waar vinden de vaccinaties plaats?

Je krijgt de vaccinatie bij een vaccinatielocatie van de GGD. 

Worden jongeren onder de 18 jaar met type 1 diabetes ook gevaccineerd?

Alleen jongeren van 16 en 17 jaar uit de hoog-medische risicogroepen kunnen worden gevaccineerd. Aangezien diabetes niet onder deze groep valt, maar onder de groep 'medische risicogroep', geldt vaccinatie dus niet voor jongeren van 16 en 17 jaar met diabetes.

Meer informatie vind je hier op de website van de Rijksoverheid: Welke medische groepen krijgen met voorrang een coronavaccinatie?

 

 

Coronavaccinaties voor mensen met type 1 diabetes