Wachttijden

Nieuwe diagnoses type 1 diabetes

Voor nieuwe gediagnosticeerden met type 1 diabetes (via huisarts of medisch specialist) kennen wij geen wachttijden. Je huisarts of medisch specialist kan 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met een van onze zorgverleners via onze spoedlijn (088-2807277). De behandeling wordt de eerstvolgende werkdag bij ons gestart.  

Bij overname van de behandeling door ons

Als je al elders type 1 diabeteszorg krijgt en je wilt overstappen naar Diabeter, dan bespreken we graag de mogelijkheden met je. Grada Weggeman of Katja Zuur, , onze patiëntcommunicatie-adviseurs, zijn er voor je vragen. Na je overstap, maken we samen met jou een plan hoe we jouw wensen en doelen op het gebied van je leven met type 1 diabetes kunnen realiseren.

Na overleg met Grada of Katja is het ook mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze kinderartsen te plannen. Heb je als volwassen patient interesse in Diabeter, dan zullen zij zelf je vragen beantwoorden. Ze informeren je graag over wat er allemaal bij ons mogelijk is op het gebied van type 1 diabeteszorg. 

Contact met Grada / Katja
 

Toegangstijd bij overname van behandeling of second opinion:

De wachttijd tot je overstap naar een van onze klinieken bedraagt op dit moment ca. 3 maanden. Dit is een indicatie, bij sommige vestigingen kan dit korter of langer zijn. Daarbij nemen we je medische hulpvraag en situatie goed in acht. Is er aanleiding om jouw behandeling snel over te nemen, dan zetten we ons hard in om dat te realiseren.

De wachttijden zijn te vinden in dit document (csv):

Wachttijden Diabeter (540 bytes)
Deze wachttijden gelden dus niet voor nieuw gediagnosticeerde patiënten (zie boven).

Voor elke locatie van Diabeter geldt: 

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.