Wachttijden

Wachttijden

Nieuwe diagnoses type 1 diabetes

Voor nieuwe diagnoses van type 1 diabetes (via huisarts of medisch specialist) kennen wij geen wachttijden. Je huisarts of medisch specialist kan 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met een van onze medisch specialisten via onze spoedlijn (088-2807277). De behandeling wordt direct bij ons gestart.  

Bij overname van de behandeling door ons

Als je al elders type 1 diabeteszorg krijgt en je wilt overstappen naar Diabeter, dan plannen we graag een afspraak met je waarin we alle tijd hebben om je situatie met jou in kaart te brengen. Samen met een van onze onze in type 1 diabetes gespecialiseerde medisch specialisten maken we een plan met je hoe we jouw wensen en doelen op het gebied van je leven met deze chronische ziekte kunnen realiseren.

Het is ook mogelijk eerst een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met een van onze artsen te plannen, of telefonisch je vragen te stellen aan Wietske Wits, onze patiëntcommunicatie-adviseur. Zij is er voor al je vragen en kan je vertellen wat er allemaal bij ons mogelijk is op het gebied van type 1 diabeteszorg. Ook kan ze zorgen voor een kennismakingsgesprek voor jou in een van onze 5 diabetescentra in Nederland. 

Meer weten of direct een kennismakingsgesprek plannen
 

Actuele wachttijden van onze type 1 diabetescentra in dagen *)

Peildatum:
01-07-2019

Locaties
 

Specialisme Rotterdam Oost (Deventer) Zuid (Eindhoven) Schiphol Groningen
Type 1 diabeteszorg: overname / second opinion 26 11 8 10 5
Bij nieuwe diagnose 0 0 0 0 0
 
*) Afspraak wordt gepland na ontvangst van de verwijsbrief. 
 
Zie ook dit document (csv):

Wachttijden Diabeter (496 bytes)


Voor elke locatie van Diabeter geldt: 

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met Wietske Wits van Diabeter. Ook kun je je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling, zodat je mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) is voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek vier weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd zeven weken.