Wachttijden

Geen wachttijden bij nieuwe diagnoses type 1 diabetes

Voor nieuwe gediagnosticeerden met type 1 diabetes (via huisarts of medisch specialist) kennen wij geen wachttijden. Je huisarts of medisch specialist kan 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met een van onze zorgverleners via onze spoedlijn (088-2807277). De behandeling wordt de eerstvolgende werkdag bij ons gestart.  

Wachttijd bij overname van behandeling of second opinion:

We krijgen veel aanvragen van mensen die voor hun diabeteszorg de overstap naar Diabeter willen maken. Daardoor kennen we een wachttijd voor mensen met type 1 diabetes die al elders onder behandeling zijn. De wachttijd tot je overstap naar een van onze klinieken varieert. We nemen bij een overstap altijd je medische hulpvraag en situatie goed in acht. Is er aanleiding om jouw behandeling snel over te nemen, dan zetten we ons hard in om dat te realiseren. Je kunt de actuele wachttijden per vestiging hieronder vinden. Deze wordt steeds bijgewerkt. Stand van zaken bijgewerkt op 9 juli 2024. 

Wachttijden Diabeter-locaties voor patiënten die elders onder behandeling zijn *)
 
Locatie wachttijd interne geneeskunde wachttijd kindergeneeskunde
Rotterdam 240 dagen 240 dagen
Eindhoven 175 dagen 150 dagen
Deventer 180 dagen 60 dagen
Groningen 180 dagen 60 dagen

*) Onvoorziene omstandigheden als ziekte en zwangerschapsverlof van onze zorgmedewerkers kunnen uiteindelijk een langere wachttijd opleveren.

Wachttijd of niet, je kunt wel al je interesse voor onze diabeteszorg aangeven en we behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst, behalve als er medisch gezien dus een reden is om je snel te behandelen. Besluit je naar ons over te stappen, vraag dan pas na overleg met ons een verwijsbrief op bij je huidige behandelaar. Vanwege de mogelijke wachttijden kan het namelijk niet raadzaam zijn om het contact met je huidige behandelaar al af te sluiten.

Deze wachttijden gelden dus niet voor nieuw gediagnosticeerde patiënten (zie boven).

Ik wil meer informatie over een mogelijke overstap naar Diabeter

Als je al elders type 1 diabeteszorg krijgt en je wilt overstappen naar Diabeter, dan bespreken we graag de wachttijden en mogelijkheden met je. Grada Weggeman of Katja Zuur, onze patiëntcommunicatie-adviseurs, zijn er voor al je vragen. Besluit je vervolgens om naar ons over te stappen, dan maakt ons diabetesteam samen met jou een plan hoe we jouw wensen en doelen op het gebied van je leven met type 1 diabetes kunnen realiseren.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het afhankelijk van je situatie en vragen soms ook raadzaam een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze kinderartsen te plannen. Dat gaat in overleg met Katja of Grada. Heb je als volwassen patiënt interesse in Diabeter, dan zullen zij zelf je vragen beantwoorden. Ze informeren je graag over wat er allemaal bij ons mogelijk is op het gebied van type 1 diabeteszorg. 


Contact met Grada / Katja