Nepal

Onze hulp aan diabetesklinieken in Nepal: help je mee?

Stel: je bent 8 jaar oud, woont in Nepal en je krijgt diabetes. Wat dan? Helaas is goede diabeteszorg dan niet zo vanzelfsprekend zoals in Nederland. Life for a Child van de International Diabetes Federation helpt kinderen met diabetes in tal van landen. Zo ook in Nepal. Diabeter helpt daarbij.


Nieuws

September 2019:

Op de fiets naar Barcelona: onze kinderarts Per Winterdijk fietst vanaf 6 september samen met vrienden en collega's helemaal naar Barcelona. De meesten fietsers hebben net als dokter Winterdijk type 1 diabetes. Hun missie: geld ophalen voor de zorg aan kinderen met diabetes in Nepal. Op oppadmetdiabeter.nl kun je er alles over lezen. 

Op 28 augustus stond onze Diabeter Livestream in het teken van onze hulp aan Nepal en de fietstocht van dokter Winterdijk c.s. in het bijzonder. Je kunt deze hier terugkijken:

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 November 2017:

Deadlifts voor diabetes: doneer voor diabeteszorg in Nepal Sebastiaan Kam, 21 jaar en onder behandeling bij Diabeter, raakte onder de indruk van onze missie in Nepal en maakt zich graag letterlijk sterk om de diabeteszorg aan kinderen in Nepal te ondersteunen. Daarom gaat hij op 12 november 2017 een actie organiseren: ‘Deadlifts voor Diabetes’. Voor elke gedoneerde euro gaan hij en zijn gespierde vrienden 1 deadlift doen (dus 50 tot 100 kilo tillen!). Op Sebastiaans Facebook-account Dia-be smart en zijn gelijknamige Instagram-account  kun je er meer over lezen. Doneer nu via de speciale online donatie-pagina.


Oktober 2016

In oktober 2016 bezocht een medisch team van Diabeter Nepal voor de tweede keer. Hun missie: het ondersteunen van de artsen en klinieken in Nepal met diabetesmaterialen, kennis en educatiematerialen. Ons team legde hun reis vast op film, en interviewde jonge mensen met diabetes die met insuline en zorg geholpen worden door Life for a Child. Bekijk de video hier!

Video: Supporting diabetes care in Nepal. 

 

Geen kind mag sterven aan diabetes!

In 2013 en 2016 bezochten we een aantal klinieken en gaven we onze kennis over diabetes door aan Nepalese artsen en verpleegkundigen. Er zijn sinds hun bezoek nu vijf klinieken die gestructureerde diabeteszorg geven. Kinderen met diabetes brengen regelmatig een bezoek aan de poliklinieken en krijgen dan insuline, insulinespuiten, bloedglucosestrips met een meter en prikpennen. Alle medicijnen en hulpmiddelen zijn van goede kwaliteit en kinderen en ouders kunnen er op vertrouwen dat deze hulpmiddelen toegankelijk blijven (iets wat in een 3e wereldland niet zo vanzelfsprekend is). Hierdoor wordt een langdurige behandeling mogelijk voor de kinderen die in het Life for a Child-programma zitten. 

Nepal diabetes care Life for a Child

 
Ons Nepal-team heeft een eigen blog bijgehouden over hun bezoek aan de vijf Nepalese klinieken. Hierin kun je per dag hun ervaringen lezen.

 

Wat heb je eraan als Nepalees kind met diabetes?

Een team van Diabeter doet tijdens een bezoek aan Nepal de vier Life for a Child-klinieken samen met de lokale behandelteams een aantal spreekuren en wisselt kennis uit over diabeteszorg. Het doel van dit bezoek was bovendien het tot stand brengen van een goede communicatie zodat we ook op afstand hulp kunnen bieden voor consultaties en overleg. Dan kunnen we de komende jaren via email en telefoon helpen met advies bij moeilijke patiënten of andere vragen. Bovendien krijgen we als we de klinieken bezoeken een goede indruk wat voor hulpmiddelen er de komende tijd nodig zijn.

Diabetes care Nepal Life for a Child

Nepalgunj

Last but not least bezochten we het ziekenhuis in Nepalgunj. Deze kliniek deed een aanvraag om ook diabeteszorg via het Life for a Child- programma te kunnen gaan doen. Vanuit het Life for a Child programma worden dan bepaalde kwaliteitseisen gesteld voor deelname. Als audit-team bezochten we namens Life for a Child Nepalgunj om te kijken of ze kunnen starten met dit zeer effectieve hulpprogramma. De kliniek slaagde voor de audit, zodat ook de kinderen met type 1 diabetes  in de regio van Nepalgunj goede en langdurige diabeteszorg kunnen krijgen.

Help je mee? 

Met € 1,-- per dag kan ook een kind in Nepal goede diabeteszorg krijgen. Het is onze missie zoveel mogelijk Nepalese kinderen met type 1 diabetes een goede, gezonde toekomst te geven. Het zou fantastisch zijn als je daarbij helpt door een gift aan De Vrienden van Diabeter onder vermelding van: ‘Life for a Child Nepal’ op rekeningnummer:

NL53RABO0123942500 t.n.v. Stichting Vrienden van Diabeter

Life for a Child Nepal, diabetes

Dank je wel alvast! We zijn blij met alle giften, groot of klein!

 

Meer lezen:

Het blog van ons medisch team dat Nepal bezocht 
Diabetes in Nepal: wat gaan we doen? (door Per Winterdijk)