Interesse in CGM

Educatie over Continuous Glucose Monitoring (CGM)

Als je aan de criteria voor vergoeding voldoet voor een CGM en je hebt interesse in het gebruik, kun je nadenken over welk systeem het beste bij jou past. Er zijn verschillende systemen, ieder met zijn eigen kenmerken. Ze verschillen onder andere in werkingsduur van de sensor, draadloosheid of niet en de vraag of kalibratie nodig is. 

Keuzehulp

Onze medisch directeur Henk-Jan Aanstoot geeft hier veel tips en (medische) achtergrondinformatie die je op weg helpen:

Keuzehulp technische hulpmiddelen bij type 1 diabetes

Op dit moment zijn er de volgende systemen.

RT-CGM sensorsystemen

Diabetesexperts.nl: neem de info door

De website diabetesexperts.nl is speciaal ingericht om je te helpen in je keuze. Het geeft je veel informatie, inclusief instructievideo’s, die je helpen in het keuzeproces. We vragen je de informatie goed door te nemen.

Naar de website diabetesexperts.nl

Als je je doelen van je behandeling weet en je hebt 'rond-geshopt' bij de diverse oplossingen, dan is het tijd om met je team te overleggen wat de volgende stap moet zijn. Het kan ook heel goed zijn dat je met hen eerst verder wilt spreken over je behandeldoelen en welke techniek dat het beste bij past. 

Een aanvraag doen bij je behandelteam voor Continuous Glucose Monitoring

We vragen we je de volledige informatie uit diabetesexperts.nl en de webpagina met de tips van dr. Henk-Jan Aanstoot: Keuzehulp technische hulpmiddelen bij type 1 diabetes goed door te nemen als je besluit tot het aangeven van je interesse in CGM. Kom je in aanmerking voor vergoeding en ben je bij Diabeter onder behandeling? Vul dan het onderstaande formulier in (op je pc, of print hem uit, vul hem handmatig in en scan hem in):

Interesseformulier Continuous Glucose Monitoring (222,5 KB)

Stuur het per mail terug naar je eigen behandelteam.

Na ontvangst van het formulier nemen we je aanvraag zo snel mogelijk in behandeling. Zie ook de stappen die je hier vindt.

Als je bij Diabstore bent aangesloten, dan zullen wij het aanvraagformulier van Zorgverzekeraars Nederland voor je invullen en insturen. Als je niet bij Diabstore bent aangesloten en je je diabetesmaterialen elders betrekt, dan sturen we je het aanvraagformulier toe.  

Heb je nog vragen of andere opmerkingen? Dan kun je dat ook op het formulier aangeven. Dit zijn de emailadressen van onze behandelteams: