Hypo opvangen

Op welke manieren kun je een hypo opvangen?

Onze diëtist Marleen Terlouw legt uit waar je op moet letten.

Als je een bloedsuiker lager dan 3,9 mmol/l  hebt, heb je een hypo. Een hypo is erg vervelend en die wil je zo snel mogelijk oplossen. Wat werkt het snelst om een hypoglykemie op te vangen? 

Het snelste werkt druivensuiker, omdat druivensuiker losse 'knikkers' glucose bevat die snel in je bloed worden opgenomen. En dat heb je nodig als je een lage bloedsuiker hebt! De hoeveelheid glucose die je nodig hebt is afhankelijk van je gewicht en wordt voor mensen met type 1 diabetes die bij Diabeter onder behandeling zijn altijd weergegeven in hun Therapie-mail, hun persoonlijke advies na elke upload van je bloedsuikerwaardes naar Diabeter. 
Let goed op hoeveel glucose je druivensuiker-product bevat, dat verschilt namelijk per merk. 

Wanneer je geen druivensuiker bij je hebt, moet je kiezen voor iets anders. Voorbeelden daarvan zijn limonadesiroop of sportdrank. 

Neem geen Mars, ontbijtkoek of mueslireep. Dat komt omdat deze producten niet alleen koolhydraten bevatten, maar ook vetten en eiwitten. Vetten en eiwitten vertragen de opname van glucose en dat wil je natuurlijk juist niet bij een hypo! 

Kortom: druivensuiker blijft het meest geschikte product voor het opvangen van een hypo.


Deze video is ter ondersteuning van je bezoek aan Diabeter en niet bedoeld als vervanging van onze educatie in onze kliniek.
Als je vragen hebt kun je die stellen aan je zorgverlener bij Diabeter.

Ben je nog niet bij Diabeter, gespecialiseerd type 1 diabetescentrum, onder behandeling en wil je meer weten over onze mogelijkheden? 

Klik dan hier.

 

Met vriendelijke groet,

Het Diabeter team.