Wietske Wits

Back to team members

Overige teamleden

Wietske Wits

Patiënteducatie-adviseur Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Opleiding: medisch maatschappelijk werker (2001)

Wietske in het kort:
Zelf heb ik sinds 1983 type 1 diabetes (ik was toen 5 jaar). Sinds 2020 gebruik ik de 780G. Samen met mijn vriend Simon en onze twee zoons woon ik in Amsterdam. Ik mag dus van de beste 2 steden van Nederland, Amsterdam en Rotterdam (woon en werk) genieten!

Ik ben 14 jaar werkzaam geweest als medisch maatschappelijk werker binnen de (kinder)diabeteszorg. Eerst in Tergooi, locatie Blaricum en daarna binnen het OLVG Oost en Diaboss, beiden in Amsterdam.
In 2015 heb ik bewust de keuze gemaakt om te stoppen met mijn vak maatschappelijk werker. Ik wilde mijn andere kwaliteiten gaan ontdekken! Bijna 5 jaar lang heb ik de functie van patiënt communicatie-adviseur op mij genomen. Een taak die sinds maart 2021 van mij is overgenomen door 2 van mijn collega’s bij Diabeter, Katja Zuur en Grada Weggeman.

Ik ga mij namelijk steeds meer focussen op patiënteducatie!

Binnen Diabeter werk ik dus nog steeds aan educatie voor onze patiënten via webinars, livestreams en video's. Zo ben ik het gezicht van onze Diabeter Live uitzendingen (https://www.facebook.com/diabeter/live), waarin we met experts en ervaringsdeskundigen al heel veel diabetesonderwerpen hebben besproken, en veel vragen hebben beantwoord. En ik ben bezig met andere kanalen waarop onze patiënten meer met elkaar in contact kunnen komen en met al onze zorgverleners.

Naast Diabeter ben ik mede-oprichter van Diabetes+, www.diabetesplus.nl

Een pracht combinatie!