Wietske Wits

Back to team members

Overige teamleden

Wietske Wits

Patiënteducatie-adviseur Werkzaam in: Diabeter Rotterdam, Schiphol

Opleiding: medisch maatschappelijk werker (2001)

Wietske in het kort:
Zelf heb ik sinds 1983 type 1 diabetes (ik was toen 5 jaar). Sinds 2020 gebruik ik de 780G. Samen met mijn vriend Simon en onze twee zoons woon ik in Amsterdam. Ik mag dus van de beste 2 steden van Nederland, Amsterdam en Rotterdam (woon en werk) genieten!

Ik ben 14 jaar werkzaam geweest als medisch maatschappelijk werker binnen de (kinder)diabeteszorg. Eerst in Tergooi, locatie Blaricum en daarna binnen het OLVG Oost en Diaboss, beiden in Amsterdam.
In 2015 heb ik bewust de keuze gemaakt om te stoppen met mijn vak maatschappelijk werker. Ik wilde mijn andere kwaliteiten gaan ontdekken! Bijna 5 jaar lang heb ik de functie van patiënt communicatie-adviseur op mij genomen. Een taak die sinds maart 2021 van mij is overgenomen door 2 van mijn collega’s bij Diabeter, Katja Zuur en Grada Weggeman.

Ik ga mij namelijk steeds meer focussen op patiënteducatie!

Binnen Diabeter werk ik dus nog steeds aan educatie voor onze patiënten via webinars, livestreams en video's. Zo ben ik het gezicht van onze Diabeter Live uitzendingen (https://www.facebook.com/diabeter/live), waarin we met experts en ervaringsdeskundigen al heel veel diabetesonderwerpen hebben besproken, en veel vragen hebben beantwoord. En ik ben bezig met andere kanalen waarop onze patiënten meer met elkaar in contact kunnen komen en met al onze zorgverleners.

Naast Diabeter ben ik mede-oprichter van Diabetes+, www.diabetesplus.nl

Een pracht combinatie!

Ik ben 14 jaar werkzaam geweest als medisch maatschappelijk werker binnen de (kinder)diabeteszorg. Eerst in Tergooi, locatie Blaricum en daarna binnen het OLVG Oost en Diaboss, beiden in Amsterdam.
Daarnaast geef ik samen met Izaira Kersten de workshop Sweet Connection, een workshop voor kinderdiabetesteams over communicatie. Ontzettend leuk om dit te doen. Ook ben ik nog geregeld te gast op verschillende diabetessymposia om over mijn eigen ervaringen over mijn leven met diabetes te vertellen.

In 2015 heb ik bewust de keuze gemaakt om te stoppen met mijn vak maatschappelijk werker. Ik wilde mijn andere kwaliteiten gaan ontdekken! Omdat ik erg graag in de diabeteszorg wil blijven werken, ben ik met dr. Aanstoot en dr. Veeze om de tafel gaan zitten. En dat heeft er voor gezorgd dat ik nu als patiëntcommunicatie-adviseur aan de slag ben gegaan binnen Diabeter. Ontzettend leuk en een grote nieuwe werkuitdaging voor mij.

Diabeter is een groeiende organisatie, waar veel gebeurt en waarin wij dicht op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de diabeteszorg zitten. Binnen Diabeter zal ik de kritisch positieve stem van de patiënt zijn. Zelf heb ik sinds 1983 diabetes type 1 (ik was toen 5 jaar), dus ik weet waar ik het over heb en ik weet wat er belangrijk is in de zorg. Al mijn werk- en eigen ervaringen neem ik mee naar Diabeter.

Diabeteszorg is mensenwerk, iedereen heeft z'n eigen verhaal. Ik vind het erg belangrijk dat die verhalen gehoord worden en dat er waar nodig ook iets mee gedaan wordt. Dit geldt zowel voor patiënten als voor collega's. In mijn functie als patiënt en communicatie adviseur kan ik al die verhalen mooi samenbrengen en onder de aandacht brengen.

Binnen Diabeter werk ik aan educatie voor onze patiënten via webinars, livestreams en video's. Zo ben ik het gezicht van onze Facebook Live uitzendingen (https://www.facebook.com/diabeter/live), waarin we met experts en ervaringsdeskundigen al heel veel diabetesonderwerpen hebben besproken, en veel vragen hebben beantwoord.
------

Meer over Wietske en haar werk bij Diabeter in de podcast met Bas van de Goor (19-05-2020): https://diabetes-open.simplecast.com/episodes/interview-met-wietske-wits-liefst-sport-en-beweeg-ik-meer-maar-het-lukt-niet-altijd