Wietske Wits

Back to team members

Overige teamleden

Wietske Wits

Patiëntcommunicatie-adviseur Werkzaam in: Diabeter Rotterdam, Schiphol

Opleiding: medisch maatschappelijk werker (2001)

Ik ben14 jaar werkzaam geweest als medisch maatschappelijk werker binnen de (kinder)diabeteszorg. Eerst in Tergooi, locatie Blaricum en daarna binnen het OLVG Oost en Diaboss, beiden in Amsterdam.
Daarnaast geef ik samen met Izaira Kersten de workshop Sweet Connection, een workshop voor kinderdiabetesteams over communicatie. Ontzettend leuk om dit te doen. Ook ben ik nog geregeld te gast op verschillende diabetessymposia om over mijn eigen ervaringen over mijn leven met diabetes te vertellen.

In 2015 heb ik bewust de keuze gemaakt om te stoppen met mijn vak maatschappelijk werker. Ik wilde mijn andere kwaliteiten gaan ontdekken! Omdat ik erg graag in de diabeteszorg wil blijven werken, ben ik met dr. Aanstoot en dr. Veeze om de tafel gaan zitten. En dat heeft er voor gezorgd dat ik nu als patiëntcommunicatie-adviseur aan de slag ben gegaan binnen Diabeter. Ontzettend leuk en een grote nieuwe werkuitdaging voor mij.

Diabeter is een groeiende organisatie, waar veel gebeurt en waarin wij dicht op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de diabeteszorg zitten. Binnen Diabeter zal ik de kritisch positieve stem van de patiënt zijn en de contactpersoon voor mensen die meer willen weten over onze zorg. Zelf heb ik sinds 1983 diabetes type 1 (ik was toen 5 jaar), dus ik weet waar ik het over heb en ik weet wat er belangrijk is in de zorg. Al mijn werk- en eigen ervaringen neem ik mee naar Diabeter.

Diabeteszorg is mensenwerk, iedereen heeft z'n eigen verhaal. Ik vind het erg belangrijk dat die verhalen gehoord worden en dat er waar nodig ook iets mee gedaan wordt. Dit geldt zowel voor patiënten als voor collega's. In mijn functie als patiënt en communicatie adviseur kan ik al die verhalen mooi samenbrengen en onder de aandacht brengen.

Ik ben tevens het gezicht van onze Facebook Live uitzendingen, waarin we met experts en ervaringsdeskundigen al heel veel diabetesonderwerpen hebben besproken, en veel vragen hebben beantwoord. Je vindt ze hier: https://diabeter.nl/nl/over-diabeter/facebooklive/

Meer over Wietske en haar werk bij Diabeter in de podcast met Bas van de Goor (19-05-2020): https://diabetes-open.simplecast.com/episodes/interview-met-wietske-wits-liefst-sport-en-beweeg-ik-meer-maar-het-lukt-niet-altijd

Wil je meer weten over mijn ervaringen of de zorg van Diabeter? Hier kun je in contact met mij komen: https://diabeter.nl/nl/aanmelden/