Susan Holleman

Back to team members

Verpleegkundig specialist

Susan Holleman

Verpleegkundig specialist i.o. Werkzaam in: Diabeter Eindhoven

Vanaf 1 september 2019 ben ik werkzaam bij Diabeter-Zuid. Ik zal vooral bezig zijn met diabeteszorg aan volwassenen. Afgelopen 18 jaar heb ik veel ervaring opgedaan op de diabetespoli in het Maxima MC in Eindhoven en Veldhoven.

Ik geloof in patiëntgerichte zorg die een individu ondersteunt en stimuleert tot zelfmanagement. Mijn uitgangspunt is eerst de unieke individu met type 1 diabetes leren kennen en dan samen ontdekken welke tools nodig zijn voor een normaal leven met diabetes. Ik vind de uitdaging van inzetten van technische mogelijkheden een verrijking om dit doel te bereiken.

Begin van dit jaar heb ik mijn Master of Science (MSc.) 'Diabetes: Clinical Care and Management' gehaald aan Kings College in Londen. Een prachtig internationaal studie, waar ik mijn focus had gelegd op ‘CGM en Zwangerschap’ en ‘Diabetes en Borstvoeding’.

Ik heb mijn eerste jaren, tot na mijn studie Verpleegkundige, in Zuid-Afrika doorgebracht, waar ik nog met regelmaat op vakantie ga. 22 jaar geleden kwam ik naar Nederland. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen van 18 en 16 jaar in Veldhoven.

Ik kijk er naar uit om te beginnen bij Diabeter en mijn nieuwe collega’s te leren kennen!