Simone Huijbers

Back to team members

Overige teamleden

Simone Huijbers

Opleider / trainer zorg Werkzaam in: Diabeter Rotterdam

Na verschillende opleidingen in het ziekenhuis (A-verpleegkundige, kinderverpleegkundige, highcare neonatologieverpleegkundige en dialyseverpleegkundige) ben ik nu zo'n 4 jaar bij Diabeter aan het werk als kinderdiabetesverpleegkundige.

Het kiezen voor juist 1 “ziektebeeld” met daarbij alle ins en outs op velerlei vlakken in een gespecialiseerd centrum met een enthousiast team, maakt deze baan interessant en uitdagend. Daarbij zit de uitdaging in het stimuleren, motiveren en coachen van zowel het kind en ouder/verzorgers voor iets waar zij zelf niet voor gekozen hebben.

Naast de kinderen en jong-volwassenen met diabetes type 1 die ik begeleid en coach, is mijn aandachtsgebied ook de categorie kinderen en jong-volwassenen met cystic fibrosis. Het nare van deze chronische aandoening is dat ook CF-patiënten diabetes kunnen ontwikkelen.
Daarnaast ben ik gek op sport en dit probeer ik ook te combineren met deze baan. Zo begeleid ik regelmatig sportdagen, clinics en sportkampen die speciaal worden georganiseerd voor kinderen/jongeren met diabetes.

Werken bij Diabeter doe ik dan ook met heel veel plezier.